Δεν ''κατεβαίνουν'' σε άσκηση του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι-Φοβούνται μην πάθουν τα ίδια με το 2017


Ο ''εφιάλτης'' επιστρέφει στη Σικελία
Η ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναδεικνύεται σε κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ και σίγουρα αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία. 

Οι Τούρκοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πως οι μονάδες επιφανείας και τα υποβρύχιά μας, μαζί με το ΛΣ, όχι μόνο δίνουν καθημερινά μάχες στο Αιγαίο, αλλά και κερδίζουν. 

Μαζί με τους ''αετούς'' της ΠΑ, έχουν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο ''τείχος''!   

Νέος φόβος των Τούρκων  

Τον «εφιάλτη» τους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, αλλά πιθανότατα όχι και να αντιμετωπίσουν σε κάποιο από τα σενάρια της άσκησης, τόσο το Τουρκικό υποβρύχιο, όσο και η φρεγάτα που θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στη Σικελία. Η μεγαλύτερη ανθυποβρυχιακή άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο θάλασσα, η «DYNAMIC MANTA» θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σικελίας με λιμάνι αφετηρίας την Κατάνια. 

Για μία ακόμη χρονιά οι γείτονες φαίνεται ότι ζήτησαν από τους επιτελείς του ΝΑΤΟ, να μην βρεθούν απέναντι στο Ελληνικό υποβρύχιο σε κανένα από τα πολεμικά σενάρια κατά τη διάρκεια της «DYNAMIC MANTA», αφού στο παρελθόν έχουν βιώσει οδυνηρές εμπειρίες και έχουν κατ’ επανάληψη στοχοποιηθεί από τα Ελληνικά «214» χωρίς καν να μπορέσουν ποτέ να τα εντοπίσουν, σύμφωνα με με το Newpost.

Στη «DYNAMIC MANTA» εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία λαμβάνουν μέρος η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ. Πέντε Μονάδες επιφανείας, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και έξι υποβρύχια με πρώτο και καλύτερο το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» θα αποτελέσουν τη δύναμη, η οποία από τις 22 Φεβρουαρίου και για δύο εβδομάδες έως τις 5 Μαρτίου, θα εκπαιδεύεται σε μια θαλάσσια περιοχή εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Μαζί τους και εναέρια μέσα. Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, αλλά και οι «κυνηγοί» των υποβρυχίων τα οργανικά ελικόπτερα των Μονάδων επιφανείας.

Ιδιαιτερότητα φέτος για την «DYNAMIC MANTA» θα αποτελέσει η συμμετοχή του Γαλλικού αεροπλανοφόρου «CHARLES DEGAULLE» και τoυ «Strike Group» που θα το συνοδεύει. Το «CHARLES DEGAULLE» αποπλέει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας από το ναύσταθμο της Τουλόν με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Κατά τον πλου του από την περιοχή της άσκησης θα λάβει μέρος σε σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου και άλλα αντικείμενα πριν συνεχίσει την ανατολική του πορεία. 

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει στην άσκηση για έκτη συνεχή φορά με υποβρύχιο κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» αλλά και με φρεγάτα. Πέρυσι, στην άσκηση είχε λάβει μέρος το Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ».  

Τι έγινε το 2017
 
Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε στην "DYNAMIC MANTA" το "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" μαζί με τη φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ". Οι Τούρκοι έλαβαν μέρος με τη φρεγάτα "GIRESUN" αλλά αυτή τη φορά έστειλαν και υποβρύχιο το "INONU". Και μάλιστα επιδίωξαν να τεστάρουν το ελληνικό "υποβρύχιο φάντασμα" και να δοκιμάσουν την τύχη τους. Το αποτέλεσμα ήταν 3 φορές ο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" να προσβάλει εικονικά το Τουρκικό υποβρύχιο χωρίς το πλήρωμά του να αντιληφθεί το παραμικρό. 

Από τότε και τα επόμενα χρόνια το τουρκικό πολεμικό ναυτικό παρά το γεγονός ότι στέλνει τόσο υποβρύχια όσο και φρεγάτες στην "DYNAMIC MANTA" αποφεύγει συστηματικά να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε σενάριο το οποίο θα φέρει το πλοίο και κυρίως το υποβρύχιό του αντιμέτωπο με το "υποβρύχιο φάντασμα".