Μέριμνα για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους πιλότους μας!«ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ …

Να ληφθεί επιτέλους ιδιαίτερη μέριμνα για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους πιλότους μας!!!»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν σχετικών προτάσεων του Τομέα Άμυνας του Κινήματος, όσον αφορά στη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με Ισραηλινή εταιρεία για τη δημιουργία Αεροπορικού Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα, επεσήμανε ότι σκοπός της συζήτησης ήταν να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά το αν η επιλογή συνεργασίας με το Ισραήλ ήταν η συμφερότερη, το έργο που απαιτείται να υλοποιηθεί για να δημιουργηθεί, τον χρόνο έναρξης λειτουργίας του, τον προβληματισμό των τοπικών φορέων της περιοχής σχετικά με την λειτουργία του κέντρου, και τέλος με τη δυνατότητα υλοποίησης του υπόψη κέντρου χωρίς συνεργασίες.

Σε σχετική απάντησή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, δεν κατάφερε να εξηγήσει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στις δύο προσφορές της καναδικής εταιρείας, μειωμένη κατά περίπου 800 εκ. €, για το ίδιο αντικείμενο, με μόνη διαφοροποίηση την αλλαγή κυβέρνησης, από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ΝΔ, ενώ ανέφερε ότι δεν υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση του Υπουργείου για υλοποίηση του εκπαιδευτικού κέντρου χωρίς συνεργασίες.

Ο Υπουργός τόνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης θα υλοποιηθεί προσεχώς, ενισχύοντας μέσω αυτής της συνεργασίας την στρατηγική σχέση των δύο χωρών, με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας του εκπαιδευτικού κέντρου τα δύο χρόνια.

Ο κ. Κεγκέρογλου, τέλος, επεσήμανε ότι κύριο μέλημά μας είναι να υπογράψουμε το ταχύτερο μία άρτια σύμβαση, σύμφωνα με τα τεθέντα ζητήματα, με σκοπό να διασφαλισθεί με τον καλύτερο τρόπο και το ταχύτερο η δημιουργία του εκπαιδευτικού κέντρου για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πτητική εκπαίδευση των πιλότων της ΠΑ, εστιάζοντας μ’ αυτό τον τρόπο στο έμψυχο δυναμικό που αποτελεί διαχρονικά το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο ρόλος των πιλότων μας είναι καθοριστικός για τη μαχητική ικανότητα των ΕΔ, και ως εκ τούτου πρέπει να λάβουμε ιδιαίτερη μέριμνα για την επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν, το πλαίσιο των αμοιβών τους, τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και θα παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο για την θέσπιση των βέλτιστων για την ελληνική πλευρά όρων στη σύμβαση.