Αποφασισμένες οι ΗΠΑ – Όλο και πιο κοντά νέες κυρώσεις στην Τουρκία (βίντεο)



Στις τελευταίες σημαντικότατες εξελίξεις στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανάλυσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον τηλεοπτικό σταθμό Omega TV της Κύπρου.

Ειδικότερα, στάθηκε στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Πενταγώνου ο οποίος κατηγορηματικά αποδοκίμασε τη στάση της Τουρκίας στο θέμα των ρωσικών πυραύλων S-400 και απέκλεισε την επανένταξή της στην παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε νέα όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών και ότι το χάσμα βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Αποκρυπτογραφόντας δε τις απαντήσεις στις σχετικές ερωτήσεις σημείωσε ότι η διατύπωση πως η Τουρκία προσέφερε στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μην υπαναχωρήσουν.

Ζητούν να επιστρέψουν οι S-400 στη Ρωσία, δεν δέχονται να επιστρέψει η Τουρκία στην παραγωγή των F-35 και είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν τους Κούρδους στη Συρία καθώς τους θεωρούν συμμάχους τους, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μιχάλη Ιγνατίου: