Σφοδρή επίθεση Τσελίκ: "Θα μετατρέψουμε σε εφιάλτες τα όνειρα των Ελλήνων"



Σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές, μολονότι τόνισε ότι αυτές είναι ένα "σημαντικό βήμα".

Αμέσως μετά από το συγκεκριμένο σχόλιο, ο κ. Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για τη διοργάνωση του "Φόρουμ Φιλίας", όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της εφημερίδας "Καθημερινή" στην Κωνσταντινούπολη.

"Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας", ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του AKP επιτέθηκε στην Ελλάδα επειδή δεν κάλεσε την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους στο συγκεκριμένο φόρουμ. "Κάλεσαν άλλες χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Αν η Ελλάδα και οι Eλληνοκύπριοι κάνουν όνειρα πως θα ενεργοποιήσουν τις μαξιμαλιστικές τους θέσεις, εγγυόμαστε πως αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα όνειρα αυτά, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα βήμα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Τσελίκ κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και τη Frontex πως "βυθίζουν τα πλοία των μεταναστών και των προσφύγων ή τους προωθούν στην Τουρκία και η βίαια αυτή συμπεριφορά αυξάνεται".