Πυρήνας ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων στα Σκόπια – Γίνεται λόγος για τουρκικό σχέδιοΑξιωματούχοι στα Σκόπια καταγγέλλουν ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει πυρήνα ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων!

Κακά μαντάτα για την Ελλάδα από τα Σκόπια, αφού υπάρχει αναφορά περί ανάπτυξης ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων που υποστηρίζει η Τουρκία!

Όλα αυτά σε μία εκτεταμένη περίοδο έντασης για τα Ελληνοτουρκικά, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας.

Γίνεται λόγος για πιστοποιημένη πλέον παρουσία από Ισλαμιστές Σαλαφιστές, γεγονός που εμπεριέχει κινδύνους.

Κινδύνους υπό την έννοια ότι τίθεται εν αμφιβόλω η ειρηνική συνύπαρξη στους κόλπους της μουσουλμανικής κοινότητας.

Αξιωματούχοι από τα Σκόπια εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα τουρκικό σχέδιο, το οποίο έχει φόντο ένα ευρύτερο πλάνο για τα Βαλκάνια.

Προφανώς αυτό αποτελεί ένα καμπανάκι για την ασφάλεια της γειτονικής χώρας.

Εξάλλου πριν από δύο μήνες ανακοινώθηκε η απόφαση αστικού δικαστηρίου που καταχώρησε την Νταρ Ελ Χαντίς ως θρησκευτική κοινότητα.

Ιδρυτής της εμφανίζεται να είναι ο Τζεμάλ Γιακούπι και έδρα τα Σκόπια.

«Το κήρυγμα με βάση την έννοια του δόγματος των Σαλαφιστών, η οποία αντιπροσωπεύει την καθαρή έννοια της ισλαμικής θρησκείας βάσει του Κορανίου και των παραδόσεων του Προφήτη Μωάμεθ».

Αυτός είναι, κατά τα λεγόμενα του Γιακούπι, ο σκοπός της ίδρυσης αυτής της κοινότητας, ενώ αρνείται ότι ανήκει στα ισλαμικά ριζοσπαστικά ρεύματα.

Πάντως, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή.

«Ενημερώθηκα από τον υπουργό δικαιοσύνης ότι συγκεκριμένο δικαστήριο έχει καταχωρίσει επίσημα μια τέτοια κοινότητα, η οποία από την άποψη της κρατικής ασφάλειας, αποτελεί πρόβλημα. Πιστεύω ότι οι ίδιοι οι αρμόδιοι φορείς θα βοηθήσουν στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων», δήλωσε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο μουφτής της χώρας Κενάν Ισμαΐλι υποστήριξε ότι η ίδρυση αυτής της κοινότητας υποκινεί διχασμούς μεταξύ μουσουλμάνων πιστών στην χώρα.