Η Ελλάδα με Spike NLOS στα Apache κλείδωσε τον ΈβροΌλο και πιο κοντά στους ισραηλινούς πυραύλους Spike NLOS στα ελληνικά Apache η Ελλάδα – Κίνδυνος θάνατος για τα σχέδια των Τούρκων στον Έβρο.

Tο τουρκικό υπουργείο Άμυνας συχνά μεταδίει εικόνες από τουρκικές ασκήσεις διέλευσης του ποταμού Έβρου στην Ανατολική Θράκη.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν τουρκικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.

Οι Τούρκοι διαφημίζουν ιδιαίτερα τo αμβίβιο όχημα ZAHA το οποίο, όπως λένε, κινείται σε νερό και στεριά και μεταφέρει στρατιώτες παντού.

Ήδη έχουν παραγγελθεί 27 οχήματα ZAHA, για να αναπτυχθούν εντός του πρώτου αεροπλανοφόρου της Τουρκίας, του TCG Anatolia. Πρόκειται για ένα νέο αμφίβιο θωρακισμένο όχημα που αναπτύχθηκε από την τουρκική FNSS Savunma Sistemleri.

Το όχημα προορίζεται να βοηθήσει τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια αμφιβίων επιχειρήσεων (σ.σ. θα μπορούσε να είναι εισβολή σε νησιά).

Το αμφίβιο όχημα νέας γενιάς διαθέτει αδιάβροχο κύτος, πλήρως σφραγισμένο και μπορεί να κινηθεί τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Η μέγιστη ταχύτητα αμφίβιου του οχήματος είναι επτά κόμβοι, ενώ η μέγιστη ταχύτητα δρόμου είναι 70 χλμ/ώρα.

Ένας τηλεχειριζόμενος πυργίσκος είναι τοποθετημένος στην οροφή του οχήματος. Μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλο 12,7 mm και αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων 40 mm (AGL).

Το Zaha MAV μπορεί να επανδρωθεί από πλήρωμα τριών μελών και να μεταφέρει έως 18 στρατιώτες, ενώ οι Τούρκοι σκοπεύουν να το αναπτύξουν και στον Έβρο.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων οχημάτων κάνει απαραίτητη την αγορά από την Ελλάδα των Spike NLOS.

Η Ελλάδα θέλει το Ισραήλ να εκσυγχρονίσει την αεροπορική του δύναμη, με την Αθήνα να βρίσκεται λίγο πριν την υπογραφή για την αγορά των δολοφονικών ισραηλινών πυραύλων SPIKE NLOS.

Όπως έγραφε το sportime.gr, «oι ελληνικές αρχές, εν μέσω εδαφικών διαφορών με την Τουρκία, διαπραγματεύονται με την Ιερουσαλήμ σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας».

Η Αθήνα διαπραγματεύεται με την ισραηλινή Elbit σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων Apache και την τοποθέτηση σε αυτά πυραύλων SPIKE NLOS.

Τα αντιαρματικά βλήματα Spike της ισραηλινής Rafael με εμβέλεια από 800 μέτρα έως 25 χλμ. είναι ένας game changer που δεν περνά απαρατήρητος από τους Έλληνες αξιωματούχους.

Τα βλήματα αυτά μπορούν να είναι φορητά σε οχήματα, επιθετικά ελικόπτερα, ταχύπλοα, ενώ διαθέτουν ηλεκτροπτικό σύστημα καθοδήγησης (E/O) ή σύστημα καθοδήγησης οπτικών ινών (F/O).

Το Spike-NLOS με εμβέλεια άνω των 25.000 μέτρων (σ.σ. ενώ όλοι οι άλλοι πύραυλοι έχουν εμβέλεια 8-10 χλμ.) έχει πιστοποιηθεί για τα Apache ενώ μπορεί να πιστοποιηθούν και για τα Kiwova, τα οποία διαθέτει η Ελλάδα και να γίνουν ο απόλυτος εφιάλτης των τουρκικών αποβατικών ενεργειών.