Τουρκία: Φυγάδεψαν 30 πυρηνικές βόμβες από το Ιντσιρλίκ οι Αμερικάνοι – Πάνε για ολική ρήξηΤουρκία: Φυγάδεψαν 30 πυρηνικές βόμβες από το Ιντσιρλίκ οι Αμερικάνοι σύμφωνα με δήλωση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Επιστημόνων – Έτσι το έμαθε η Άγκυρα.

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Επιστημόνων (FAS), γράφει η τουρκική yeniakit.com δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μειώσει τον αριθμό των τακτικών πυρηνικών τους όπλων στην Ευρώπη κατά το ένα τρίτο τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με το FAS οι περισσότερες από τις αμερικανικές πυρηνικές βόμβες ήταν στο Ιντσιρλίκα αλλά τουλάχιστον 30 από αυτές απομακρύνθηκαν από εκεί.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα εάν έχει αλλάξει τον αριθμό των τακτικών πυρηνικών της όπλων στην Ευρώπη όμως Ρωσος αξιωματούχος σχολίασε πως εάν έχουν γίνει αλλαγές, αυτό θα έπρεπε να αναφερθεί.

Τα στοιχεία της FAS δείχνουν πως οι περισσότερες από τις βόμβες – περίπου 50 από αυτές – εντοπίστηκαν στο Ίνκιρικ, αλλά σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 30 από αυτές απομακρύνθηκαν από εκεί.