Κασιδόπουλος: Ξεκάθαρες διευκρινήσεις για τα μισθολογικά των ΕΜΘ



Αγαπητές/οί μου φίλες/οι. Αγαπητές/οί μου συνάδελφοι.

Η χθεσινή μου ανάρτηση, περί της οικονομικής προαγωγής των Αξκών ΕΜΘ είχε διττό στόχο. Να ενημερώσει ποια είναι η πραγματική τρέχουσα κατάσταση και να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκομένους να επιταχύνουν τις διαδικασίες για μια εκκρεμότητα παγκοσμίου πρωτοτυπίας που δυστυχώς κοντεύει να κλείσει διετία.

Σίγουρα ο πολύς ο κόσμος είδε με τη δέουσα προσοχή το κείμενο που ανάρτησα. Αυτό φάνηκε και από την επικοινωνία που είχα με πολλούς από εσάς. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε προσπάθεια των υγιών δυνάμεων του συνδικαλισμού, οι γνωστοί άγνωστοι βγήκαν στα διάφορα μέσα επικοινωνίας να πουν τα δικά τους. Το πρώτο λοιπόν ερώτημα που δημιούργησαν στους περισσότερους ήταν, ποιο ήταν το κίνητρό τους, που τους ώθησε να βγουν και να σχολιάσουν. 

Προφανώς δύο είναι οι κύριες πιθανότητες. Είτε τους έβαλαν «άλλοι» και ως φερέφωνα που είναι μετέφεραν όσα τους υπαγορεύτηκαν. Είτε αυτόκλητοι βγήκαν και μίλησαν. Είναι σαφές, πως αν ισχύει το πρώτο, δεν θα τους κακολογήσω καθώς είχαν «γραμμάτια» να ξεπληρώσουν. Αν όμως συμβαίνει το δεύτερο, πολύ φοβάμαι πως είτε είναι εμπαθείς με τους ΕΜΘ είτε δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν.
Δέον λοιπόν όπως επισημάνω ξανά ένα καίριο σημείο της χθεσινής μου ανακοίνωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, «το ΥΠΕΘΑ οφείλει να προϋπολογίσει και να αποστείλει στο ΓΛΚ και ΥΠΟΙΚ το μισθολογικό κόστος για τρία (3) έτη και όχι για ένα (1) έτος, με την προϋπόθεση ότι το έχει συμπεριλάβει και ευρίσκεται στα όρια δαπανών του ΥΠΕΘΑ.». Δηλαδή:

1.​Το να στέλνεις ένα έγγραφο και να ζητάς λεφτά είναι κάτι πολύ θετικό. Για να πάρεις όμως τα λεφτά θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Να υπάρχει βασικά κοστολόγηση. Τόσοι στρατιωτικοί το δικαιούνται, σε αυτές τις μισθολογικές κλίμακες είναι ο καθένας, τόσα λεφτά απαιτούνται συνολικά, σε αυτόν τον κωδικό προϋπολογίζονται και φυσικά ο κωδικός να ευρίσκεται στα όρια δαπανών και όχι να τα έχει υπερβεί.

2.​Να αφορά τα τρία έτη και όχι μόνο ένα έτος. Αλλιώς αγαπητοί μου, θα αποδεχόμαστε ότι δεν πρέπει οι συνάδελφοι ΕΜΘ που έγιναν Ανθυπολοχαγοί (και αντιστοίχων βαθμών) ήδη να αποζημιωθούν για όλα τα προηγούμενα έτη.