Οι Σαουδάραβες ''υποκλίθηκαν'' στην Ελληνική ΠΑ: ''Εκπαιδευτήκαμε με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ''!

Οι Σαουδάραβες ''υποκλίθηκαν'' στην Ελληνική ΠΑ: ''Εκπαιδευτήκαμε με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ''!Εκνευρισμός στην Άγκυρα
Η έλευση και παραμονή για δύο εβδομάδες των 6 F-15C της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF) στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας, προκάλεσε άγχος στην τουρκική διπλωματία, που βλέπει την μία την άλλη, τις χώρες του αραβικού κόσμου να της γυρίζουν τη πλάτη, τη στιγμή που ίδια βαδίζει με γοργά βήματα προς την «ιρανοποίηση» της.
 
Η «Saudi – Hellenic Joint Exercise 21» αφενός συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών, αφετέρου αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση των δύο χωρών και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους σε αμυντικό επίπεδο. 

Oι Σαουδάραβες όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα δεν είχαν έρθει μόνο για να διεξάγουν ασκήσεις με την καλύτερη πολεμική αεροπορία της περιοχής, αλλά θέλουν να στείλουν ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στη Τουρκία.  

Χαρακτηριστικά είναι και τα tweet των Αράβων όλο αυτό το διάστημα που βρίσκονταν στο Ελληνικό έδαφος.

«Εκπαιδευόμαστε με τους καλύτερους πιλότους της Ευρώπης που είναι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι καλύτεροι μαχητές ήταν από την 340 Μοίρα «Αλεπού» που κατά την εκπαίδευση είχε τον ρόλο των εχθρικών αεροσκαφών. Ο Διοικητής της 340 Μοίρας είναι ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ το 2020» , γράφουν οι Σαουδάραβες αναγνωρίζοντας την αξία των αεροπόρων που αναγνωρίζονται στο σχολείο του ΝΑΤΟ, TLP, ως «Best Warrior». 

Παράλληλα ενδεικτικό των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί με τον Αραβικό κόσμο, είναι η πρόκληση της HAF, προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, να συμμετάσχουν στον «Ηνίοχο».

Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή κι έτσι μετά τον Σεπτέμβριο, τα F-16 Block 60 θα προσγειωθούν αυτή τη φορά στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα για να λάβουν μέρος στην άσκηση που θα πάρουν μέρος ιπτάμενοι από τις κορυφαίες Πολεμικές Αεροπορίες στον κόσμο.


ΠΗΓΗ