Ρεσάλτο κομάντο της "Φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ" σε φορτηγό πλοίο στο Τομπρούκ!



Στις 6 Μαρτίου στη επιχείρηση IRINI κομάντος της “Φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ” επιβίβασε και επιθεώρησε τον «NEW MOON», ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Κομορών, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις 2292 (2016) και 2526 (2020) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – σχετικά με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. ]

Το πλοίο αναχώρησε από την Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος) στις 4 Μαρτίου 2021 και κατευθύνθηκε προς τη Βεγγάζη (Λιβύη).

Η ομάδα των Βατραχανθρώπων της ναυαρχίδας HS AEGEAN επιχείρησε Ρεσάλτο και έλεγχο στο πλοίο σε διεθνή ύδατα, περίπου 47 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του λιμένα του Τομπρούκ (Λιβύη).

Η ομάδα έλεγξε τα διαθέσιμα έγγραφα στο πλοίο και επιθεώρησε το φορτίο. Δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο και το πλοίο κηρύχθηκε ελεύθερο να προχωρήσει.

Η διαδικασία πήγε ομαλά και η επιβίβαση πραγματοποιήθηκε σε μια συνεργατική ατμόσφαιρα τόσο για τον πλοίαρχο όσο και για το πλήρωμα.

Αυτή η δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα αποτελεί μέρος της εντολής της επιχείρησης, η οποία πρώτος στόχος είναι η εφαρμογή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Σε 11 μήνες η Επιχείρηση έχει διερευνήσει περισσότερα από 2200 πλοία, έχει πραγματοποιήσει 88 φιλικές προσεγγίσεις, 7 επιθεωρήσεις, 1 εκτροπή.