ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΟΕΔ) ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣΣΟΕΔ: 8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αλήθεια πόσοι πραγματικά ξέρουν τι γιορτάζουμε αυτή τη μέρα;

Πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Αλήθεια σήμερα πόσο σημαντική πρέπει να είναι αυτή η μέρα; Μπορεί να έχουν περάσει τόσα χρόνια ωστόσο σε πολλές χώρες ακόμα η γυναίκα δεν αντιμετωπίζεται με τον σεβασμό που απαιτείται. Στην Ελλάδα προσπαθούμε,ωστόσο ακόμα υπάρχουν πολλά κενά.

Η γυναίκα δεν είναι μόνο εργάτρια όπως εκείνες που πολεμούσαν για τα δικαιώματα τους το 1909,σήμερα γυναίκες έχουν διακριθεί σε θέσεις που πριν από κάποια χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς.

 Γυναίκες που πιλοτάρουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, που με πλήρη εξάρτηση βρίσκονται δίπλα στους άντρες συναδέλφους τους στα σύνορα και φυλάνε την πατρίδα μας, γυναίκες πληρώματα του Πολεμικού μας Ναυτικού, γυναίκες επιστήμονες στις υγειονομικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και σε πολλές άλλες θέσεις προασπιζόμενες  την άμυνα της χώρας μας και στην κορυφή η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η γυναίκα όμως εκτός απ’ όλα αυτά που περιγράψαμε είναι και μητέρα και σύζυγος για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα μας και περιμένουν με αγωνία στο σπίτι να γυρίσουν από την υπηρεσία τους κρατώντας την οικογένεια τους ενωμένη.

Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους λόγους με αφορμή τη σημερινή ημέρα εκτός από  Χρόνια Πολλά θα πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες  τις γυναίκες.

Εκπρόσωπος Τύπου ΣΟΕΔ
Άρτεμις Καλαμογιώργου-Δημοσιογράφος