Σε σχηματισμό μάχης τα σαουδαραβικά F-15 πάνω από την Κρήτη-Βίντεο



Επίδειξη δύναμης προς την Άγκυρα από τα μαχητικά F-15 της Σαουδαραβικής ΠΑ
Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η πρώτη μοίρα των σαουδαραβικών μαχητικών F-15, προσγειώθηκε στην βάση της 115 ΠΜ στην Σούδα.

Οι Σαουδάραβες πέταξαν πάνω από τον ουρανό της Κρήτης και του Αιγαίου, “τρελαίνοντας” τα τουρκικά ραντάρ που έχουν πάρει φωτιά εδώ και ημέρες παρακολουθώντας την άφιξη Σαουδαραβικών μεταγωγικών αεροσκαφών και προσωπικού σε ελληνικό νησί για πρώτη φορά.   

 Μάλιστα στα όρια του παραληρήματος φθάνουν τα ρεπορτάζ τουρκικών ΜΜΕ τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για την κοινή αεροπορική άσκηση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας, η οποία στρέφεται... κατά τους νεο-οθωμανούς, δήθεν κατά της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι θεωρούν ως «απειλή» κατά της Τουρκίας, τη μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15 της Σαουδικής Αραβίας στη βάση της Σούδας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν δήλωσε χθες για το θέμα: «Εμείς ποτέ δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο αιγυπτιακός λαός θα είναι όμοιος με τον ελληνικό λαό. Και φυσικά για αυτό επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που πρέπει Μάλιστα το πάω ακόμη παραπέρα, η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας που τώρα κάνει κοινή άσκηση με την Ελλάδα, μας στενοχώρησε. Δεν θέλαμε να δούμε την Σαουδική Αραβία στην διαδικασία μιας τέτοιας απόφασης. Φυσικά και αυτό θα το συζητήσουμε ιδιαίτερα με τους αρμόδιους της Σαουδικής Αραβίας καθώς πιστεύουμε πως αυτό δεν έπρεπε να γίνει και δεν πρέπει να γίνεται», καταδεικνύοντας σαφώς την απόγνωση του. 

Επειδή όμως το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της τρομερά άσχημης θέσης της Τουρκίας στην διεθνή γεωπολιτική και διπλωματική σκακιέρα, και ενώ το τουρκικό ΥΠΕΞ “παραμυθιάζει'’ τους πάντες σχετικά με την δήθεν επαναπροσέγγιση του με σειρά κρατών, εκτιμάται ότι οι Τούρκοι απλά εκφράζουν δημόσια της δυσαρέσκεια τους και τον μεγάλο φόβο τους.

Αρχικά ήταν οι ΗΠΑ και η δήθεν σύσταση ειδικής επιτροπής για τους S-400, μετά θέση πήρε το Ισραήλ το οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε δήθεν επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, και τέλος η Αίγυπτος με την ανακοίνωση για έρευνες στην Α.Μεσόγειο.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας “ξύπνησε“ απότομα την Τουρκία, αφού η εντολή του Ριάντ για μεταστάθμευση αεροσκαφών F-15 στην βάση της Σούδας, αποτελεί σαφή απειλή για την τουρκική ενδοχώρα σε πιθανή διεθνή σύγκρουση σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία πιθανόν να επιχειρήσει να προκαλέσει κάποια “επεισόδια” στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της άσκησης με τους Σαουδάραβες, αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι να “γελοιοποιηθούν” οι πιλότοι της για ακόμα μια φορά μπροστά στους Σαουδάραβες αξιωματικούς, τίποτε άλλο.


ΠΗΓΗ