"Βρυχάται" η ρώσικη αρκούδα - Αποκλείει περιοχές της Μαύρης Θάλασσας σε «όλα τα μη εμπορικά σκάφη» για 6 μήνες

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ψήφισμα σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά των «εχθρικών» ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών

Τώρα οι Ρώσοι κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Η Ρωσία αποκλείει την πρόσβαση σε τρεις περιοχές του Ευξείνου Πόντου

Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις τρεις παράκτιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας σε «όλα τα μη εμπορικά σκάφη», συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών πλοίων άλλων χωρών.

Αναφέροντας ότι οι περιορισμοί που θα ξεκινήσουν σήμερα από τις 21:00 το βράδυ θα διαρκέσουν περίπου 6 μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό ναυτικό θα ξεκινήσει επίσης ναυτικές ασκήσεις αυτές τις ημερομηνίες.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο έκλεισε τις ακτές που εκτείνονται από τη Σεβαστούπολη έως το Χουρζούφ στα δυτικά της Κριμαίας και το Φυσικό Καταφύγιο Opukskiy κοντά στη χερσόνησο Κερτς, πρόσθεσε ότι το στενό Κερτς δεν συγκαταλέγεται στις απαγορευμένες περιοχές.

Προληπτική απόφαση της Ρωσίας κατά των «εχθρικών» ενεργειών

Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ψήφισμα σχετικά με τη λήψη μέτρων κατά των «εχθρικών» ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά των ξένων χωρών που εμπλέκονται σε «εχθρικές» ενέργειες κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες, τα προξενεία και τα κρατικά ιδρύματα τέτοιων χωρών θα απαγορευτούν να συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με φυσικά πρόσωπα στη Ρωσία και θα απαγορευτούν όταν καταστεί απαραίτητο.

Η ρωσική κυβέρνηση θα καθορίσει τον κατάλογο των χωρών που εμπλέκονται σε εχθρικές ενέργειες, τον αριθμό των φυσικών προσώπων που μπορούν να συνάψουν συμφωνία στη Ρωσία και τη διάρκεια των μέτρων.

Αυτός ο περιορισμός δεν θα ισχύει για εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών από αυτές τις χώρες στη Ρωσία.