Εισβολή τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ!



Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,  μετά από ένα διάστημα 2,5 μηνών στο βόρειο Ιράκ «κατά το οποίο σφυροκοπήθηκαν οι Κούρδοι αντάρτες  του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, ξεκίνησαν μια νέα χερσαία εκστρατεία.

Στόχος των Τούρκων εισβολέων είναι η Μετίνα, το Ζαπ, το Άβασιν-Μπάσιαν  και το Καντίλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Κέντρο της επιχείρησης που οργανώθηκε κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, μίλησαν στους διοικητές της χερσαίας επιχείρησης.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι περίπου 400 στόχοι των τρομοκρατών έχουν χτυπηθεί όπως καταφύγια, σπήλαια από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Πρόσθεσε ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται «για την ασφάλεια των 84 εκατομμυρίων πολιτών» τονίζοντας ότι συνεχίζεται η καταπολέμηση όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως «FETÖ, PKK/YPG και  DAESH».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ακάρ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον του PKK / KCK στο βόρειο Ιράκ συνεχίζονται αδιάκοπα με αυξανόμενη αποφασιστικότητα, και είπε ότι αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις υπέστησαν σοβαρά πλήγματα ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιχειρήσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Επεσήμανε, επίσης,  ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK / KCK εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένες περιοχές στο βόρειο Ιράκ, αποκαθιστώντας περιοχές και θέσεις καταφυγίων και ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι προετοιμάζουν μια επίθεση εναντίον στοιχείων του τουρκικού στρατού.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει ούτε στο Ιράκ, ούτε στη Συρία στοιχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
«Στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας βάσει του διεθνούς δικαίου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα έως ότου εξαλείψουμε αυτούς τους δολοφόνους», είπε τονίζοντας ότι «όλα τα υλικά του στρατού που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις αυτές είναι προϊόντα της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μας στο μέγιστο ποσοστό στις επιχειρήσεις που διεξήγαγε με επιτυχία ο ηρωικός μας στρατός. Είθε να έχουμε τη βοήθεια του Αλλάχ και η βοήθειά σας».

Milliyet