Μαζικές επιστολές Ουκρανών στρατιωτών: ''Αρνούμαστε να πολεμήσουμε στο Ντονμπάς''



Η ένταση μεταξύ Ρωσίας-ΝΑΤΟ έχει ανεβεί επικίνδυνα-Σοκ στο Κίεβο με τις παραιτήσεις στρατιωτών
Aρκετά άσχημη είναι ψυχολογία των Ουκρανών, κάτι που σας είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα. "Οι Ουκρανοί δεν βιάζονται να ενταχθούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους, ενώ οι νέοι σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, θα προτιμήσουν να φύγουν έτσι απλά και να μην πάνε μπροστά στο μέτωπο να πολεμήσουν".        

Σήμερα έχουμε μία νέα σοκαριστική αποκάλυψη. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς στέλνουν μαζικές επιστολές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέροντας πως αρνούνται να πολεμήσουν! 

Στην 14η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, από την 1η Απριλίου, έχουν παραιτηθεί πάνω από 40 Ουκρανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων και 16 αξιωματικών. Ο λόγος πίσω από τη μαζική έξοδο, είναι το χαμηλό επίπεδο η ψυχολογικής κατάστασης του προσωπικού, καθώς και φήμες για την επανάληψη των εχθροπραξιών, κάτι που τους τρομάζει, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας είπε επίσης ότι, λόγω της έλλειψης στρατιωτών στην πρώτη γραμμή, ο αρχηγός της 14ης ταξιαρχίας, συνταγματάρχης Σεργκέι Βοϊτσένκο, έστειλε εφέδρους στην περιοχή. Έτσι λοιπόν εξηγείται η εμπλοκή τζιχαντιστών στην περιοχή, καθώς το Κίεβο, ανέπτυξε  άγνωστο αριθμό ξένων μισθοφόρων δυτικά του Ντονέτσκ.

Νέες αερομαχίες & εμπλοκή Τούρκων 

Το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας κυριολεκτικά έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Αυτή τη φορά ήταν η Βαλτική θάλασσα στην οποία διαδραματίστηκε μια επικίνδυνα σοβαρή συγκέντρωση Νατοϊκών και Ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, ευτυχώς χωρίς άσχημα επακόλουθα.

Σύμφωνα με το Ρωσικό ΥΠΑΜ, Γερμανικά Eurofighter Typhoon, F-16 της Δανίας και  F-18 της Φινλανδίας "συνόδευσαν" δύο  Ρωσικά Στρατηγικά αεροσκάφη Tu-160, που στην αεροπορική διάλεκτο αποκαλούνται  «Λευκοί Κύκνοι», τα οποία πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο της Βαλτικής θάλασσας.

Σημειώνεται, ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα, ρωσικά στρατηγικά αεροσκάφη Tu-160, πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τα διεθνή ύδατα της Αρκτικής, του Βόρειου Ατλαντικού, της Μαύρης και της Βαλτικής θάλασσας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Επίσης τουρκικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, πέταξε στις 16 Απριλίου στον Εθνικό εναέριο χώρο της Ρουμανίας, προβαίνοντας στην αποτύπωση, δημιουργία και κοινοποίηση θαλάσσιας εικόνας με ηλεκτρονική υποστήριξη και η κοινοποίηση των ανιχνεύσεων παρασχέθηκε στο CAOC (Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων)  στο Torrejon της Μαδρίτης στην Ισπανία.

Σημειωτέον ότι στο Torrejon της Μαδρίτης, εδρεύει το Δορυφορικό κέντρο της ΕΕ του οποίου μέλος είναι και η Ελλάδα. Το εν λόγω κέντρο έχει ως αποστολή την παρακολούθηση με δορυφόρους του μεγαλύτερου μέρους της υδρογείου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή ήπειρος καθώς και περιοχές αυξημένης έντασης όπως η Ουκρανία.

Συνεπώς η ΕΕ έχει πλήρη και συνεχή εικόνα των κινήσεων τόσο των Ουκρανικών όσο και των Ρωσικών δυνάμεων, καθώς και των μετακινήσεών τους σε real time.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η ένταση έχει ανεβεί επικίνδυνα, ενώ ένα τυχαίο στιγμιαίο λάθος στον αέρα είναι πιθανό, όταν  μάλιστα συγκεντρώνονται  τόσα πολλά μαχητικά αεροσκάφη σε συγκεκριμένο εύρος εναερίου χώρου, μπορεί να ανάψει τη σπίθα που ενδέχεται να προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη.