Αποχώρησε από τη Ρωσία ο Αμερικανός πρέσβης



Ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, αναχώρησε από τη Ρωσία με προορισμό την Ουάσινγκτον.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβόφ, ενημέρωσε προ ημερών πως ο Αμερικανός διπλωμάτης θα μεταβεί στις ΗΠΑ ώστε να συζητήσει με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με τις διμερείς σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο Σάλιβαν αποχώρησε από τη διπλωματική αποστολή και ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε σήμερα, Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία, σε σχόλιο στο RIA Novosti.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο πρέσβης Σάλιβαν ταξιδεύει προς την Ουάσιγκτον» αναφέρθηκε, χαρακτηριστικά, στη σχετική ενημέρωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ταξίδι του αναμένεται να είναι σύντομο και θα επιστρέψει στη Μόσχα τις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εντός του Απριλίου οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά ρωσικών οντοτήτων και προσώπων, λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε κυβερνοεπιθέσεις και άλλες ενέργειες, εχθρικές προς τη χώρα. Ακόμη, απελάθηκαν Ρώσοι διπλωμάτες και απαγορεύτηκε σε αμερικανικές οντότητες να αγοράσουν μετοχές σε ρούβλι.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ έχει καταδικάσει τις κυρώσεις, σημειώνοντας πως αντιτίθεται στα συμφέροντα και των δύο χωρώ. Σε απάντηση, η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε οκτώ Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων ο Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, ο Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ο Διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών και ο διευθυντής του FBI.