ΥΠΕΘΑ: Νέα ρύθμιση για την ολοκλήρωση πυραυλακάτων υποβρύχιων

ΥΠΕΘΑ: Νέα ρύθμιση για την ολοκλήρωση πυραυλακάτων υποβρύχιωνΤη διάθεση επιπλέον ποσού έως 10,3 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών και την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τη συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των δοκιμών των υποβρυχίων, περιλαμβάνει τροπολογία του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων».

Με την ίδια τροπολογία, μεταξύ άλλων, διατίθεται επιπλέον ποσό έως 3,175 εκατ. ευρώ για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης της πυραυλακάτου υπ’ αρ. 6, που έχει ήδη παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και της πυραυλακάτου υπ’ αρ. 7. 

Τα ποσά που θα διατεθούν αφορούν στη συμβασιοποίηση προμήθειας υλικών και ανάθεσης εργασιών – παροχής υπηρεσιών (που εκκρεμούν και αφορούν σε υλικά και υπηρεσίες για τη συνέχιση της ναυπήγησης των πυραυλάκατων και στην πληρωμή της μισθοδοσίας, των λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ καθώς και των υπηρεσιών μετακίνησης προσωπικού) και θα καταλογιστούν στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε. (ΝΒΕΕ ΑΕ).

Η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η Απριλίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης.