Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη λόγω Ουκρανίας!



Προ των πυλών η σύγκρουση

Όπως έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα εδώ και ημέρες, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ θα ενεργοποιηθούν στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε Ρωσία και Κίεβο.  

Έτσι λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, άυξησε το επίπεδο συναγερμού, λόγω της κατάστασης στο Ντονμπάς. Επιπλέον, το Πεντάγωνο καταγράφει τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε Ανατολική Ευρώπη και Αρκτική.

Tαυτόχρονα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) Wendy Snyder, ανέφερε ότι ο θάνατος τεσσάρων Ουκρανών στρατιωτικών στο Ντονμπάς, καθώς και η συσσώρευση ρωσικών στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, αποτελεί για τις ΗΠΑ μία πρόκληση. 

''Η ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων, μας έχει οδηγήσει να βρισκόμαστε σε συναγερμό, καθώς η πολεμική κρίση είναι προ των πυλών.''  

Ανακοίνωση Κιέβου  
 
Οι εικόνες με τις μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων, προκάλεσαν πανικό στην Ουκρανία. Σήμερα, η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ''ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση βαθιά στην ουκρανική επικράτεια.''

''Η Ρωσία σκοπεύει όχι μόνο να επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στην επικράτεια των Δημοκρατιών του Ντονμπάς, όπου θα δημιουργηθούν τακτικές μονάδες του ρωσικού στρατού για την προστασία των Ρώσων πολιτών, αλλά θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο μέσα στην ουκρανική επικράτεια.'', ανέφερε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

 Eν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και Άμυνας αύριο σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ! 

Δηλώσεις Λαβρόφ 
 
''Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οποιεσδήποτε απόπειρες να ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, μπορεί να καταλήξει στην καταστροφή όλης της Ουκρανίας'', ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα σχόλια έρχονται εν μέσω εντάσεων. όταν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αυτή την εβδομάδα κατηγόρησε τη Μόσχα ότι μεταφέρει δυνάμεις κοντά στα κοινά σύνορά τους και είπε επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές παραβίαζαν συστηματικά την κατάπαυση του πυρός.

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα, ''ότι οι πρόσφατες κινήσεις ρωσικών στρατευμάτων και εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, στοχεύουν στη διασφάλιση της ασφάλειας της Μόσχας και δεν αποτελούν απειλή για κανέναν.''

''Η μετακίνηση των Ρωσικών στρατευμάτων σε ολόκληρη τη χώρα δεν πρέπει να αφορά άλλα κράτη, δεδομένου ότι αυτό δεν τους απειλεί'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Πέμπτη, σχολιάζοντας παρατήρηση του ουκρανικού στρατού για τη στρατιωτική συσσώρευση  δυνάμεων της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

"Η Ρωσική Ομοσπονδία μεταφέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο έδαφος της όπως θέλει. Αυτό δεν πρέπει να αφορά κανέναν και αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν", τόνισε ο Πεσκόφ.

Η Μόσχα λαμβάνει "όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της", τόνισε. Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης  ότι "τα ρωσικά στρατεύματα δεν συμμετείχαν ποτέ και δεν συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις στο έδαφος της Ουκρανίας".

"Και εμείς και οι ευρωπαϊκές χώρες και όλα τα κράτη, δεν θα θέλαμε ανάφλεξη του εμφύλιου πολέμου στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα προκλητικών βημάτων από τον στρατό της Ουκρανίας", δήλωσε.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε μια σαφή θέση θα λέγαμε από πλευράς Ρωσίας στο θέμα της Ουκρανίας, η οποία συνίσταται στο "δεν επιθυμώ πόλεμο στο Ντομπάς, αλλά αν μου επιτεθεί η Ουκρανία θα την καταστρέψω ολοκληρωτικά".

Ουσιαστικά η Ρωσία "βάζει την κόκκινη γραμμή της" στο θέμα του Ντομπάς, τόσο στην Ουκρανία, όσο και σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Αναφορικά τέλος με τη συγκέντρωση Ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία, βεβαίως και αποτελεί σοβαρή ένδειξη των προθέσεων και της ετοιμότητας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.