Φορητό σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης, για το Πεζικό και τις Ειδικές Δυνάμεις

Φορητό σύστημα επιτήρησης και αναγνώρισης, για το Πεζικό και τις Ειδικές ΔυνάμειςΗ ρωσική Ruselectronics ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξης ενός νέου οπτοηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης και αναγνώρισης για χρήση από το Πεζικό και τις Ειδικές Δυνάμεις. Το σύστημα, η εργονομία του οποίου είναι όμοια με αυτή των κιαλιών, επιτρέπει την αναγνώριση πεζών και οχημάτων με μεγάλη απόσταση, ημέρα και νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 

Το σύστημα, που ονομάζεται Sync-PR, συνδυάζει θερμική απεικόνιση, κάμερα και αποστασιόμετρο λέιζερ βεληνεκούς 5 χιλιομέτρων.

Έχει αναπτυχθεί σε δύο εκδόσεις: Τη Sych-PR-S (εμβέλειας 1,5-2,5 χιλιομέτρων, για πεζούς και οχήματα αντίστοιχα) και τη Sych-PR-D (εμβέλειας 3-4 χιλιομέτρων, για πεζούς και οχήματα αντίστοιχα). Και οι δύο εκδώσεις ενσωματώνουν ψηφιακή, μαγνητική πυξίδα και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης.

 Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρία, το σύστημα, και στις δύο εκδόσεις, έχει περάσει με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες εργοστασιακές δοκιμές και πλέον θα υποβληθεί σε επιχειρησιακές δοκιμές.