Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΥΠΕΘΑ



“Κατά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020 με θέμα «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις», που αφορά, μεταξύ άλλων, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, σε συνεργασία με τον Τομέα Άμυνας του Κινήματος, αφουγκραζόμενη τους προβληματισμούς και γνωρίζοντας τις αδικίες που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω στελέχη, που δημιουργούν σε αυτά συναισθήματα πικρίας λόγω της αδιαφορίας της Πολιτείας, κατέθεσε προς ψήφιση σχετική Τροπολογία με θέμα: «Αποκατάσταση αδικιών σε βάρος του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος» (πλήρες κείμενο στο τέλος του κειμένου) για την άρση των αδικιών, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, όχι μόνο δεν δέχθηκε την τροπολογία, αλλά ούτε φρόντισε να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, για να υπάρξουν οι απαραίτητες συγκλίσεις και να δοθεί επιτέλους ουσιαστική λύση στα ασφαλιστικά προβλήματα των στελεχών των ΕΔ.

Κύριε Υπουργέ, οι απαντήσεις που δίνετε σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής είναι άτοπες, αναμασάτε το ισχύον προβληματικό νομικό πλαίσιο, χωρίς να αναφέρετε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, για να δώσει οριστική λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των υπόψη στελεχών. Η αδιαφορία σας στην επίλυση των διαχρονικών προβλημάτων τους είναι ακατανόητη! Τελικά, υπάρχει βούληση για την επίλυση των προβλημάτων; Μάλλον όχι!!!

Επιτέλους, ας σταματήσουν τα χειροκροτήματα και τα δήθεν επιδοκιμαστικά χτυπήματα στην πλάτη των στελεχών για ότι έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ευσυνείδητα.

Να γνωρίζετε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί συμπαραστάτη των στελεχών των ΕΔ και θα είναι αρωγός στα ζητήματα που τους απασχολούν και θα παρακολουθεί το όλο θέμα μέχρι να δώσετε αποτελεσματική λύση καθώς δεοντολογικά πιστεύει ότι το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος για την επαύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας και πρέπει να εκτελεί απερίσπαστα το έργο του.”

Δείτε την σχετική Τροπολογία:


ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΡΑ... by enoplos.gr