Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στον Σχίνο Λουτρακίου - Ζημιές σε κατοικίες



Ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες προκάλεσε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα προκειμένου, αν χρειαστεί, να γίνει προληπτική εκκένωση του οικισμού Βαμβακές. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές , ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 90 πυροσβέστες με 28 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται πως με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού μεταβαίνει στον Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ