Αγγλία: Αποστολή αρμάτων μάχης και επίλεκτων δυνάμεων στα ρωσικά σύνορα

Αγγλία: Αποστολή αρμάτων μάχης και επίλεκτων δυνάμεων στα ρωσικά σύνοραΤο ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία από τα βόρεια και τα δυτικά ανεβάζοντας την ένταση με την Μόσχα

Κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει η ένταση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ρωσία, με ισχυρά οπλικά συστήματα και πάνω από 800 Βρετανούς κομάντο να μεταβαίνουν στην Α.Ευρώπη. Το έντονο μεταψυχροπολεμικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, μεταφέρεται σε μια άλλη πρώην Σοβιετική επαρχία, την Εσθονία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε επίσημα τις προθέσεις της να κάνει επίδειξη “ισχύος” στη Ρωσία εντός του ΝΑΤΟ βέβαια, προκαλώντας θυμηδία στο Κρεμλίνο, αναφέρουν ρωσικές πηγές για την μετακίνηση δυνάμεων τους στην Εσθονία.
 
Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι στέλνει επίλεκτα στρατεύματα στα ρωσικά σύνορα, απέναντι από επίλεκτες ρωσικές δυνάμεις.

Πρόκειται για περίπου 200 οπλικά συστήματα κοντά στα ρωσικά σύνορα, 50 εκ των οποίων θα είναι άρματα μάχης, ενώ επιπλέον περίπου 800 Βρετανοί κομάντος θα αναπτυχθούν κοντά τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

«Οχήματα, στρατεύματα και άρματα μάχης μετακινούνται από το Σαουθάμπτον προς τη Ρωσία σήμερα. Ο οπλισμός και το στρατιωτικό προσωπικό θα συνδυαστούν με τις βρετανικές δυνάμεις στην Εσθονία για να αντιμετωπίσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι τα βρετανικά στρατεύματα αποτελούν ένα «πακέτο διαβεβαιώσεων» για τους συμμάχους στην Ανατολική Ευρώπη”, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Περίπου 200 οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων 50 αρμάτων μάχης βρίσκονται στο Maritime Center στο Marchwood έτοιμα να μετακινηθούν στην Εσθονία.

Στρατεύματα και θωρακισμένα οχήματα από το 5ο Σύνταγμα πεζικού που εδρεύει στο Tidworth θα αποτελέσουν μέρος της βρετανικής δύναμης με την επωνυμία “British Forward Presence Battle Group”.

Άλλοι 800 Βρετανοί στρατιώτες θα πετάξουν την επόμενη εβδομάδα για την Εσθονία», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Star. Η Βρετανία μετακινεί δυνάμεις με σκοπό να εκτελέσει σχέδιο  της συμμαχίας για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, ενώ βρετανικά, αμερικανικά και ολλανδικά πολεμικά πλοία πρόκειται να εισέλθουν στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Η Ρωσία πιθανότατα να επιχειρήσει νέα ανάπτυξη των στρατευμάτων της στην Κριμαία για να αντιμετωπίσει απειλές, σε μια κλιμάκωση που είναι πλέον ορατή το επόμενο διάστημα.
 
Έτσι μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του Ρώσου ΥΠΑΜ πριν μερικές ημέρες. Ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σ.Σόιγκου είχε δηλώσει, ότι "ο ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ την ίδια στιγμή και οι προετοιμασίες των ρωσικών δυνάμεων ήταν τουλάχιστον κολοσσιαίες στην Ν.Ρωσία, δείχνοντας δυσοίωνες παγκόσμιες εξελίξεις".

Μιλώντας ο Ρώσος αξιωματούχος στη συνάντηση του CSTO (αντίστοιχο του ΝΑΤΟ) με θέμα την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Ντουσάνμπε, πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, είχε τονίσει: "ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αυξάνουν την ένταση. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τα στρατεύματά του στην Ευρώπη για πόλεμο", η οποία ως δήλωση σηκώνει πολύ συζήτηση, αφού η μία πλευρά απειλεί ευθέως την άλλη.

Η Βρετανία και οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ, υλοποιούν την άσκηση Defender 2021, το επόμενο διάστημα παρουσία 38.000 στρατιωτών και χιλιάδων οπλικών συστημάτων σε μια τεράστια έκταση. 

Πρόκειται όμως ουσιαστικά για πολεμικές ιαχές τις οποίες ακούμε εκατέρωθεν όλο αυτό το διάστημα, και αυτό είναι λίαν επικίνδυνο για την ΕΕ-Βαλκάνια, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.