Τούρκοι & Ιρανοί χτυπούν τους Κούρδους - Η Άγκυρα χρησιμοποιεί χημικά όπλα



Άγκυρα και Τεχεράνη κατά Κούρδων ανταρτών - Ο Καραγιλιάν μιλά για 187 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς

Η διοίκηση των συριακών κουρδικών δυνάμεων, δημοσιοποίησε νέο βίντεο με απώλειες Τούρκων στρατιωτών στο Β.Ιράκ, ενώ η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται από την παρουσία Σύριων μισθοφόρων και Ιρανών.

"Την 1η Μαΐου, στις 09.40, οι δυνάμεις μας επιτέθηκαν στους Τούρκους εισβολείς σε ορεινή περιοχή στην περιοχή Xantur στην περιοχή Heftanin. Ο Τούρκος λοχαγός του λόφου σκοτώθηκε από πυρά κουρδικών δυνάμεων”, αναφέρει η ανακοίνωση με τα πειστήρια των απωλειών των Τούρκων στην περιοχή, αναγκάζοντας έτσι την Άγκυρα να μεταφέρει Σύριους μισθοφόρους από την Λιβύη.

Το Ιράν στηρίζει στρατιωτικά την Τουρκία με επιθέσεις κατά Κούρδων 
 
Η κουρδική διοίκηση ανακοίνωσε ότι τέσσερις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε αιφνιδιαστική επίθεση των ιρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Σάλμας στις 11 Μαΐου.Οι κουρδικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πλέον επιθέσεις από κοινού Τούρκων και Ιρανών, σε μια νέα φάση αναβάθμισης των επιθέσεων εναντίον τους.

Χημικά όπλα κατά Κούρδων από την Τουρκία 
 
Ο διοικητής των Κούρδων Murat Karayılan μίλησε στο Sterk TV σχετικά με τις τελευταίες επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των αμυντικών ζωνών στο Βόρειο Ιράκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όλη της την τεχνολογία για να νικήσει το PKK και έχει φέρει μισθοφόρους της στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις.

«Καταστρέφουν τα πάντα. Έφεραν τους μαχητές του ISIS, της Αλ Κάιντα και της Αλ Νούσρα από τη Συρία», είπε ο Karayılan, ο οποίος επέστησε την προσοχή στις πιθανές απειλές.
 
«Αυτή η αντίσταση δεν αφορά μόνο το PKK, αλλά ολόκληρο τον κουρδικό λαό», είπε, και συνέχισε: «Είναι ένας αγώνας για τη δημοκρατία στην Τουρκία, ένας αγώνας για τη δημοκρατία στην περιοχή.  Διότι εάν οι Τούρκοι επιτύχουν τους στόχους τους, θα αποτελέσουν μεγάλη απειλή και κίνδυνο για τους αραβικούς λαούς.

Παρά την όλη τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Τουρκία, δεν μπόρεσε να κινηθεί  περισσότερο από 3 χλμ. Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες επιθέσεις, οι περιοχές Zendura, Mamresho, Mervanos και Qela Bêdewê βομβαρδίστηκαν ανηλεώς. Η Τουρκία χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε ορισμένες περιοχές.

Δεν τα χρησιμοποιεί σε ολόκληρη την περιοχή, όπως στην Halabja, τα χρησιμοποιεί με ελεγχόμενο τρόπο. Για παράδειγμα, ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα σε μια περιοχή. αλλά στην συνέχεια μένει μακριά από αυτήν την περιοχή για μερικές ημέρες.

Οι τουρκικές δυνάμεις τρέμουν τους Κούρδους αντάρτες, αλλά προσπαθούν να το κρύψουν. Έχουμε 18 μάρτυρες στις συνεχιζόμενες επιθέσεις μέχρι στιγμής. Δεν υπάρχουν νέα από έξι μέλη μας, αλλά δεν ξέρουμε αν σκοτώθηκαν ακόμη. Σύμφωνα με τα ευρήματα των φίλων μας, τουλάχιστον 187 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν”, κατέληξε ο ίδιος.

Η Τουρκία στο Βόρειο Ιράκ, κάνει αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, και αυτό αφορά την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων σε ένα πόλεμο κατά των Κούρδων, όπως τους Ιρανούς, σύμφωνα με το Καραγιλιάν. Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και στο Αιγαίο/Α.Μεσόγειο, με την παρουσία Πακιστανών και ίσως αργότερα Αζέρων, τους οποίους ελέγχει πλήρως.