Ρωσικά υποβρύχια έχουν “περικυκλώσει” τις βρετανικές ακτές- Άμεση απάντηση ΗΠΑ στη Μ.Θάλασσα



Η Μόσχα διεξάγει μυστικές "επιχειρήσεις" με υποβρύχια της στη Βρετανία καταγγέλλει το Λονδίνο
Ρωσικά πυρηνοκίνητα και συμβατικά υποβρύχια έχουν “περικυκλώσει” την Βρετανία προκαλώντας συναγερμό στο Λονδίνο, το οποίο όμως ετοιμάζει να στείλει μονάδες επιφανείας του στον Εύξεινο Πόντο, προκαλώντας την οργή των Ρώσων.  

“Διαπιστώσαμε ότι ρωσικά υποβρύχια έχουν περικυκλώσει ολόκληρη την ακτογραμμή της Βρετανίας, καθώς οι δυνάμεις του Πούτιν παραμένουν «η πρώτη μας απειλή», δηλώνει ο Βρετανός υπουργός άμυνας Μπεν Γουάλας.
 
Ο ίδιος “επιτέθηκε” στη Μόσχα για την «τακτική» της αποστολής πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων σε βρετανικά ύδατα”, αφού την εκτιμά ως μια κίνηση εκφοβισμού από πλευράς Ρωσίας.

Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίζονταν συνήθως μόνο στη Βόρεια Θάλασσα ή στην Αγγλική Μάγχη, αλλά τώρα κυκλοφορούν ευρέως υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού στις βρετανικές ακτές, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην ηγεσία της χώρας.

Ο Βρετανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η ναυτική δύναμη του Πούτιν παραμένει η «νούμερο ένα αντίπαλη απειλή» του βρετανικού ναυτικού, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα είχε πραγματοποιήσει «διάφορες μυστικές επιχειρήσεις, σκόπιμα στη Βρετανία».

Πηγές στην χώρα ανέφεραν ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης KILO εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Θάλασσα της Ιρλανδίας για «πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια μας επισκέπτονται τακτικά κινούμενα ολόκληρης την ακτογραμμή της Βρετανίας. Εμείς προς το παρόν και έως ότου η Ρωσία αλλάξει τη στάση της, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πού θα πάμε», τόνισε ο Βρετανός ΥΠΑΜ.
 
Ενώ πλέον οι επιβεβαιωμένες παρατηρήσεις ρωσικών σκαφών είναι σπάνιες, αναφέρθηκε ότι τουλάχιστον επτά ρωσικά υποβρύχια  εντοπίστηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο πριν λίγους μήνες.

Ο Wallace είπε: «Πηγαίνουμε εκεί [στην Ιαπωνία] με αυτοπεποίθηση, αλλά όχι με αίσθημα αντιπαράθεσης. Η ανάπτυξη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου “Βασίλισσα Ελίζαμπεθ”  θα καλύψει 26.000 ναυτικά μίλια που ταξιδεύουν μέσω της Μεσογείου προς την Ερυθρά Θάλασσα, και στη συνέχεια από τον Κόλπο του Άντεν μέχρι τον Αραβικό Πέλαγος και τον Ινδικό Ωκεανό, αποτελώντας μια προσπάθεια «ενίσχυσης των  αμυντικών σχέσεων μας.

Η Βρετανία επεκτείνει την επιρροή της , ενώ παράλληλα συνεργαζόμαστε με τους φίλους μας και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ασφαλείας του σήμερα και του αύριο», κατέληξε ο ίδιος.

Ως γνωστόν, το Λονδίνο αποφάσισε να παίξει “ άγρια” με την Μόσχα και έτσι έχει δώσει εντολή να εισέλθουν τρία, αντί για δύο Βρετανικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη θάλασσα, κοντά στις ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας, για αυτό και η αντίδραση της Μόσχας ήταν άμεση με μυστικές επιχειρήσεις γύρω από την Βρετανία με την χρήση υποβρυχίων.

Αρχικά τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι δύο πολεμικά πλοία του Ηνωμένου Βασιλείου της μάχης του αεροπλανοφόρου “Βασίλισσα Ελίζαμπεθ”  θα εισέλθουν στην Μαύρη θάλασσα, μετά όμως αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των φρεγατών που θα σταλούν κοντά στην ακτή της Κριμαίας, στο πλαίσιο της βρετανικής ναυτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Η κόντρα Μόσχας και Λονδίνου ανάγεται στην ιστορία, και εκτιμάται ότι τώρα έχει ανέλθει σε επίπεδα Ψυχρού Πολέμου, ειδικά μετά την ανάμειξη των Βρετανών στην Κριμαία και την Ουκρανία, αλλά και την ρωσική δράση εντός βρετανικού εδάφους κατά Ρώσων πρακτόρων.

Αμερικανικά πλοία στη Μεσόγειο- Πληροφορίες για μετάβασής τους στην Μ.Θάλασσα
 
Σε συναγερμό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Ρωσία, καθώς έγινε γνωστό ότι τρία Πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού, μπήκαν στην Μεσόγειο Θάλασσα.
 
Πριν από λίγες ώρες, τρία αμερικανικά αμφίβια επιθετικά πλοία, που μεταφέρουν πεζοναύτες, μπήκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα, περνώντας το στενό του Γιβραλτάρ. 

Αρχικά, θεωρήθηκε ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, θα παρέμεναν στη δυτική Μεσόγειο, ωστόσο, το τελευταίο μετακινήθηκε προς τα ανατολικά, σε σχέση με τους οποίους υπάρχουν κίνδυνοι το αμερικανικό ναυτικό, να κινηθεί προς τη Συρία.

Ωστόσο η Ρωσία ανησυχεί, ότι ο σκοπός αυτής της μετακίνησης αφορά την Μαύρη θάλασσα και βρίσκεται σε συναγερμό.

Δεν διαφεύγει της προσοχής της, ότι αφ ενός ότι στα σύνορα με την Ουκρανία έχει μεγάλη συγκέντρωση Νατοικών δυνάμεων, αλλά παράλληλα υπάρχουν ακόμη σποραδικά πυρά, μεταξύ των αντίπαλων ομάδων.

Αυτό όμως που είναι πιο ανησυχητικό, είναι η δήλωση του επικεφαλής του βρετανικού στόλου που βρίσκεται στην περιοχή, ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία να ενεργήσουν από κοινού.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο, να καταπλεύσουν στην Αίγυπτο και να αναμένουν εντολές.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία , η ομάδα των αμερικανικών αμφίβιων πλοίων, περιλαμβάνει το καθολικό αμφίβιο επιβατικό πλοίο που μεταφέρει τα αεροσκάφη Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο του Σαν Αντόνιο και το αμφίβιο μεταφορικό μέσο Carter Hall, το οποίο μπορεί να μεταφέρει έως 2, 5 χιλιάδες πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Οι πόροι πληροφόρησης, εφιστούν την προσοχή στο γεγονός, ότι η εμφάνιση τριών αμερικανικών πλοίων προσγείωσης στη Μεσόγειο Θάλασσα με πεζοναύτες, συνέπεσε με την αποχώρηση μιας ομάδας  πλοίων αερομεταφορέα του βρετανικού ναυτικού στην περιοχή.

Η Ομάδας Αμφίβιας Ετοιμότητας (ARG) του Iwo Jima περιλαμβάνει την 26η MEU και δύο Iwo Jima, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης USS New York (LPD 21) San Antonio-class, το αμφίβιο πλοίο με πλατφόρμα προσγείωσης USS Oak Hill (LSD 51) Harpers-Ferry-class, τις Χειρουργικές Μονάδες 8 και 4 του Στόχου, τη Μοίρα Ελικοπτέρων Θαλάσσιας Μάχης (HSC) 28, τη Μοίρα Στρατηγικού Ελέγχου Αέρος (TACRON) 22, τμήματα της Ναυτικής Ομάδας 2, και το προσωπικό του PHIBRON 4.