Απίστευτα όπλα της Γαλλίας κατά των drones! Μπορούν να κάνουν "σουφλέ" στον αέρα τα τουρκικά Bayraktar!



Η Γαλλία στα πλαίσια τους δόγματος της αυτόνομης Άμυνας της χώρας, που δεν πρέπει να εξαρτάται από το ΝΑΤΟ αλλά από την ίδια, έχει αναπτύξει πρώτα απ΄ όλα τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει άσκηση προσβολής επίγειων στόχων, με πύραυλο μάλιστα GBU 12 που χρησιμοποιείται από πολλές πολεμικές αεροπορίες στον κόσμο!

Τα γαλλικά μη επανδρωμένα Sahel (Σαέλ), με ύψος 4 μέτρα και βάρος 4,5 τόνων, έχουν συνολικό άνοιγμα φτερών 20 μέτρων και μπορούν να λάβουν μέρος σε αποστολές παρατήρησης ή κρούσης με αυτονομία 24 ωρών πτήσης!

¨Όλες οι "καυτές" γαλλικές δοκιμές έχουν γίνει στην Βάση Νιαμέι του Νίγηρα (κάτω από Αλγερία και την ...Λιβύη), με σκοπό τα drones να χρησιμοποιηθούν κατ' αρχήν εναντίον των Τζιχαντιστών στην Αφρική.

Ο κίνδυνος όμως να χρησιμοποιηθούν μη επανδρωμένα και από τρομοκράτες σε ρόλο εναέριων "καμικάζι", έκαναν την Γαλλία να βαδίσει παράλληλα και στον αντίστροφο δρόμο, αναπτύσσοντας όπλα λέιζερ, που με μια αθόρυβη και αόρατη ακτίνα μπορούν να κάψουν πραγματικά στον αέρα τους ιπτάμενους εισβολείς και να τους εξουδετερώσουν αποφασιστικά, όπως το λέιζερ HELMA - P της γαλλικής CILAS (Σίλας), ιδανικό για μικρά drones, αστυνομικούς σκοπούς και προστασία μικρών περιοχών, από κάθε ενοχλητικό "κουνούπι"...

Η εταιρεία αναπτύσσει ήδη το HELMA - XP, για καθαρά στρατιωτικούς - αμυντικούς σκοπούς αυτή τη φορά, το οποίο πάντα με λέιζερ θα μπορεί να διαλύσει στον αέρα όχι μόνο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και επερχόμενες ρουκέτες, ενώ υπάρχει συμμετοχή και στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα Τάλως, ονομασία από τον μυθικό ήρωα - ρομπότ της Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων ευρωπαϊκών αμυντικών όπλων λέιζερ!

Τα όπλα λέιζερ, όπως δείχνουν και οι πραγματικές δοκιμές στο βίντεο, μπορούν να κάνουν "σουφλέ" στον αέρα τα εχθρικά drones, καίγοντάς τους κυριολεκτικά την "γούνα"!

Μια εταιρεία της Αυστραλίας πάλι, η Droneshield (Ντρονσάιλντ) έχει αναπτύξει φορητά όπλα αντιμέτρων, που χειραγωγούν το πρωτόκολλο χειρισμού των drones και τα υποχρεώνουν σε αστραπιαία παύση βιντεοσκόπησης, σε άμεση προσγείωση και αιχμαλωσία, όπως σχετικά πρόσφατα επιδείχθηκε δημόσια και στην Γαλλία που τα προμηθεύτηκε. Τα αντί-drones αυτά ατομικά όπλα, έχουν εμβέλεια 2,5 χιλιομέτρων, βάρος 7,3 κιλών και αυτονομία δύο ωρών, μέχρι την επαναφόρτιση των μπαταριών τους!

Έπειτα όμως το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις μη επανδρωμένες αεροπορικές επιτυχίες των Τούρκων με τα μικρότερα Bayraktar, που αλλάξαν πλέον το σκηνικό και την τεχνολογία του πολέμου, είναι πια εθνική απαίτηση και επιτακτική ανάγκη η δημιουργία σχετικών επιθετικών drones από την Ελλάδα, αλλά και όπλων λέιζερ και ηλεκτρονικού πολέμου που θα τα αναχαιτίζουν ή θα τα καταστρέφουν.

Η ανάπτυξη έξυπνης προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας, είναι ο νέος, απαραίτητος βραχίονας άμυνας και εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και της Κύπρου, που πρέπει να αποτελεί για όλους τους θεσμούς και τις κυβερνήσεις κορυφαία εθνική, πολιτική, στρατιωτική και επιστημονική προτεραιότητα.

Δείτε το βίντεο: