“Πιο φονικό άρμα στην Ευρώπη”… Προχωρούν οι Βρετανοί με ΒΑΕ… Rheinmetall! (vid.)



Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επιβεβαίωσε την υπογραφή συμβολαίου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων με την Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) για την κατασκευή του άρματος νέας γενιάς Challenger 3. “Μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων στερλινών θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία του πιο φονικού άρματος μάχης στην Ευρώπη και θα μας επιτρέψει να εκσυγχρονίσουμε τις χερσαίες δυνάμεις μας”, είπε ο υπουργός.

Το νέο άρμα θα διαθέτει επιπλέον πυρομαχικά υψηλής αρχικής ταχύτητας εξόδου από την κάννη ώστε να πλήττει στόχους ακόμα πιο μακριά και ακόμα πιο γρήγορα. Ο τύπος πυρομαχικού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί θα επιλέγεται ψηφικά από τον νέο “έξυπνο” πύργο με το λειόκαννο πυροβόλο των 120 χλστ.

Το πρωτοποριακό άρμα θα διαθέτει επίσης αναβαθμισμένο κινητήρα, νέο σύστημα ψύξης και νέου τύπου αναρτήσεις ώστε να βελτιωθεί η πιθανότητα πλήγματος στην βολή εν κινήσει.

Θα διαθέτει επίσης νέο αυτόματο σύστημα αναζήτησης και παρακολούθησης στόχων και αναγνώρισης απειλών, καθώς και νέου τύπου θερμικές κάμερες και οπτικά συστήματα ημέρας και νύκτας. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει εκατοντάδες εξειδικευμένες νέες θέσεις εργασίας στην Βρετανία.
 
Το Challenger 3 θα είναι μια πλήρως ψηφοποιημένη πλατφόρμα και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα σχεδόν 100 χ.α.ω. Η απόκτηση πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας για το νέο άρμα αναμένεται το 2030.