Τουρκία: Τον Ιούλιο οι πρώτες δοκιμαστικές βολές με το ναυτικό πυροβόλο των των 76 χιλιοστών



Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες δοκιμαστικές βολές οι πρώτες δοκιμαστικές βολές με το ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλιοστών, καθώς είναι πλέον σε φάση ολοκλήρωσης το πρόγραμμα της ΜΚΕΚ η οποία παράγει πληθώρα ατομικού οπλισμού αλλά και πυροβολικού για τον τουρκικό Στρατό.

Αυτά δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Yasin Akdere, σε φόρουμ αμυντικών βιομηχανιών στην Κωνσταντινούπολη. Οι βασικές προδιαγραφές του πυροβόλου είναι μήκος 4,7 μέτρα, με υδρόψυκτη κάννη, βάρος 7,5 τόνους (κενό) ως σύστημα με την τροφοδοσία του. Έτοιμα προς βολή είναι 70 βλήματα στο σύστημα τροφοδοσίας με την ταχυβολία να φθάνει τις 80 βολές ανά λεπτό, ενώ η μεγίστη εμβέλεια υπολογίζεται σε 16 χιλιόμετρα. Το σύστημα ελέγχου πυρός εξελίσσεται από την Aselsan.

Η εικόνα πάντως του πυροβόλου όπως φαίνεται σε αφίσα της MKEK όπως και οι προδιαγραφές του θυμίζουν έντονα το OTO Melara Super Rapid 76 χιλιοστών, οπότε μάλλον έχουμε εδώ κάποιο reverse engineering. Πάντως εφόσον το συγκεκριμένο πυροβόλο αποδειχθεί επιτυχημένο στις δοκιμές του, η Τουρκία θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα προς την πλήρη «τουρκοποίηση» των ναυτικών εξοπλισμών της.