Πολεμική Αεροπορία: Συζήτησε με την Airbus την τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων Super PumaΔιαδικτυακή συνάντηση με στελέχη της γαλλικής εταιρείας Safran πραγματοποίησαν πρόσφατα αρμόδιοι επιτελείς της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τεχνική υποστήριξη των αεροκινητήρων Makila 1A1 των Ελικοπτέρων Super Puma που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Οι επαφές αυτές συνεπάγονται το ενδιαφέρον που δείχνει η Πολεμική Αεροπορία για τα πτητικά μέσα της και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σχετικά με την τεχνική υποστήριξή τους, κάτι που τέθηκε στο προσκήνιο στις σημερινές συνομιλίες που είχαν τα στελέχη της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης με την γνωστή εταιρεία Airbus.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θέματα που αφορούν στην τεχνική υποστήριξη των ελικοπτέρων Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας συζητήθηκαν στη Διοίκηση Αεροπορίκης Υποστήριξης, μεταξύ αρμοδίων επιτελών της και αντιπροσωπείας της εταιρείας «Airbus Helicopters».

Την ξένη αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Oriane Lefebvre (Sales Manager), Vincent Saintagne (Product Policy Manager), Christophe Le Bris (Customer Support Manager), Denis Bozec (Design Office MRO Manager) και  Yves Lescaudron (Business Development Senior Manager).

Τα Super Puma

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο που εισήγαγε καινούργια δεδομένα στις αποστολές έρευνας και διάσωσης. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 19 επιβάτες /ναυαγούς ή εναλλακτικά 10 ασθενείς (6 σε φορεία και 4 σε καθίσματα).

Στα συστήματα ναυτιλίας και ανίχνευσης που φέρει περιλαμβάνονται: αυτόματος πιλότος, ψηφιακός διαχειριστής πλοήγησης, υπολογιστής ναυτιλίας, ραντάρ ντόπλερ, VOR/DME, GPS και σύστημα FLIR. Ο εξοπλισμός Avionics του Super Puma είναι εφάμιλλος του αντίστοιχου των σύγχρονων μαχητικών.

Στην Ελλάδα εκτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς χρησιμοποιείται για αεροδιακομιδές, αποστολές έρευνας και διάσωσης και έρευνα και διάσωση μάχης. Επιχειρεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

Τι είναι η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης 

Η Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)  είναι Μείζων Σχηματισμός (ΜΣ), με αποστολή την εκτέλεση:

- Αποστολών αερομεταφορών επ’ ωφελεία της ΠΑ και των άλλων Κλάδων των ΕΔ.
- Αποστολών Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) και Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (Ε-ΔΜΑ), Αεροδιακομιδών, Αεροπυροσβέσεων, και
- Επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας, για την υποστήριξη του πολιτικού τομέα στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σκοπός της είναι ακόμα, η παροχή άρτιας εκπαίδευσης, η εξασφάλιση επαγγελματικής επάρκειας και ετοιμότητας του προσωπικού (πληρώματα αέρος και προσωπικό εδάφους) των Μονάδων, καθώς επίσης και η ανάπτυξη και διατήρηση ενός συστήματος, που να εξασφαλίζει την εκτίμηση και αποτίμηση του κόστους κύκλου ζωής, την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων – υλικών και υπηρεσιών και τη διαρκή παροχή υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας, για την ανάπτυξη, την υποστήριξη και τη διατήρηση των αεροπορικών δυνάμεων, στο χρόνο και τον τόπο που θα απαιτηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη