'Τύμπανα πολέμου'' στην Μαύρη Θάλασσα - Ευθείες απειλές των Βρετανών προς Ρωσία



Η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας βρίσκεται στα ύψη

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να καταρρίπτει Ρωσικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Μετά από το γνωστό ναυτικό επεισόδιο λίγα χιλιόμετρα από τη Σεβαστούπολη με το Βρετανικό αντιτορπιλικό "Defender", το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να κινείται ελεύθερα στα "ρωσικά χωρικά ύδατα" και σε περίπτωση αντίδρασης από τη Ρωσία, θα επιτεθεί εναντίον των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Αυτή είναι μια άμεση απειλή από τη Μεγάλη Βρετανία που σύμφωνα με τα Ρωσικά ΜΜΕ ωθεί τη Ρωσία να λάβει σκληρά μέτρα σε περίπτωση επανειλημμένης παραβίασης των ρωσικών χωρικών υδάτων από βρετανικά πλοία, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι σε περίπτωση επανάληψης του περιστατικού παραβίασης των "ρωσικών χωρικών υδάτων", μετά την πρώτη προειδοποίηση, τα εχθρικά πλοία θα δεχθούν επίθεση εάν δεν αποχωρήσουν άμεσα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσαν ότι δεν θα δίσταζαν να καταρρίψουν τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πλησίασαν το αντιτορπιλικό "Defender" κατά τη διάρκεια του συμβάντος στις 23 Ιουνίου, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έκαναν.
 
Κρίνοντας από προηγουμένως ανακαλυφθέντα έγγραφα, η παραβίαση των "ρωσικών χωρικών υδάτων" σχεδιάστηκε δύο φορές, ιδίως στο παρουσιαζόμενο διάγραμμα διαδρομής, τo Βρετανικό αντιτορπιλικό αρχικά παραβίασε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στα δυτικά παράλια της Κριμαίας και στη συνέχεια στην περιοχή της Σεβαστούπολης.

Τούρκοι: ''Πρέπει να τρυπήσουμε σε Αιγαίο & Λιβύη για υδρίτες''!
Αυτά βέβαια ισχυρίζονται οι Ρώσοι περί παραβίασης των χωρικών υδάτων τους στην Κριμαία, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου η περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας κατέχεται και προσαρτήθηκε παράνομα από τη Ρωσία, αφού αποτελεί μέρος της εδαφικής επικράτειας της Ουκρανίας.

Συνεπώς για ποιά χωρικά ύδατα μιλούν οι Ρώσοι; Τα ύδατα αυτά είναι Διεθνή και συνεπώς το Βρετανικό αντιτορπιλικό "Defender" έπλεε σε Διεθνή ύδατα και όχι σε ρωσικά χωρικά ύδατα.
 
Αυτός είναι και ο λόγος που η Βρετανία εκτοξεύει απειλές κατά της Ρωσίας για κατάρριψη στο μέλλον ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που θα παρενοχλήσουν ή θα εκτοξεύσουν προειδοποιητικές βολές κατά πλοίων τους που θα πλέουν σε Διεθνή ύδατα

Επίσης Ρωσικά ΜΜΕ πιθανολογούν εισβολή των πλοίων του ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας κοντά στο Καλίνινγκραντ, αναφέροντας ότι, μετά την εισβολή του βρετανικού πολεμικού πλοίου στα χωρικά ύδατα κοντά στην Κριμαία, φαντάζει ως πιθανή  μια ανάλογη εισβολή στα ρωσικά χωρικά ύδατα,  κοντά στο Καλίνινγκραντ, όπου η Ρωσία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει γρήγορα τις δυνάμεις της, καθώς η περιοχή είναι αποκομμένη από τον κυρίως ρωσικό κορμό.

Όπως προκύπτει από τη δήλωση του Σεργκέι Καρναούκοφ, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα RANEPA, αφού το ΝΑΤΟ συνειδητοποίησε ότι η Ρωσία δεν ήταν έτοιμη να δράσει ριζικά ακόμη και σε σχέση με εχθρικά πλοία που συνιστούν άμεση απειλή, θα πρέπει να αναμένονται περιστατικά εισβολής σχεδόν σε όλα σχεδόν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, όπου είναι πιο ελκυστικό για την Βορειοατλαντική Συμμαχία η υλοποίηση ενός σχεδίου εισβολής στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας κοντά στο Καλίνινγκραντ.

Γαλλία & ΗΠΑ αναλαμβάνουν την προστασία της Κυπριακής ΑΟΖ
«Ένα πολύ σοβαρό ερώτημα προκύπτει εδώ, αλλά μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται από τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία;

Η Ιαπωνία, παρεμπιπτόντως, δεν αναγνωρίζει πολλά πράγματα, η Κίνα δεν αναγνωρίζει πολλά πράγματα, η Φινλανδία έχει ειδικές απόψεις για την Καρελία, η Γερμανία και η Πολωνία έχουν μια ειδική άποψη για το Καλίνινγκραντ.

Και τι θα συμβεί αν αύριο συμφωνήσουν μια μέρα και ακριβώς στις 4 η ώρα πουν όλοι τους "δεν αναγνωρίζω αυτό και εκείνο". είπε , προσθέτοντας: "Τι θα συμβεί τότε";

"Όμως όλοι θα βασίζονται σε παρόμοια περιστατικά, τα οποία τώρα θα συσσωρεύονται ένα προς ένα", είπε ο Karnaukhov.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες εισβολής στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας κοντά στο Καλίνινγκραντ είχαν ήδη γίνει στο παρελθόν, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η Ρωσία αντέδρασε αρκετά γρήγορα.