Στην χειρότερη του φάση ο Ερντογάν – Πλέον δεν τον πιστεύει κανείς παρα τις εξαγγελίεςO Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις εξαγγελίες του δεν φαίνεται πλέον να πείθει τον κόσμο στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά: Όπως διαβάσατε ο Ερντογάν τρέμει τον Ιμάμογλου και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Τουρκία!.

Έτσι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθεί να… ανατρέψει το κλίμα, με συνεχείς εξαγγελίες. Ο λόγος που δεν τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα στην γειτονική χώρα, είναι η οικονομική κρίση.

Ο βασικός μισθός που ήταν 480 ευρώ πριν από τέσσερα χρόνια, τώρα έχει πέσει μόλις στα 250.

Έτσι μετά το «φαραωνικό» σχέδιο για τη νέα Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν εγκαινίασε χθες τον τουρκικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών TÜRKSAT 5-A.

Με αφορμή αυτό το γεγονός προχώρησε σε δηλώσεις: «Αυτός ο δορυφόρος μας μαζί με την χώρα μας θα εξυπηρετεί μια ευρεία γεωγραφική περιοχή όπως την  Ευρώπη, την Μεσόγειο, το Αιγαίο, την Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, και την βόρεια – κεντρική -δυτική και νότια Αφρική.

Το Turksat 5A  είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο σχέδιο. Ο λόγος είναι η προστιθέμενη αξία, που θα έχει στον τομέα του. Επίσης έχει την δυνατότητα να να δίνει ποιοτικότερη αναμετάδοση του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών όπως και στην μετάδοση δεδομένων».

Παρόλα αυτά η δυσαρέσκεια του κόσμου φαίνεται και από το γεγονός πως το 48,6% λένε «όχι» στην Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. Ενώ το 51% εκτιμά ότι μόνος στόχος του έργου είναι το οικονομικό κέρδος.

Από όλη αυτή την κατάσταση, μεγάλος ωφελημένος είναι ο δημοφιλής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά του έργου.

Νεότερη Παλαιότερη