ΣΟΚαρισμένος Αμερικανός στρατηγός με όσα είδε από τους Έλληνες – Πρώτη φορά τα βλέπω αυτά



ΣΟΚαρισμένος Αμερικανός Στρατηγός από αυτά που είδε από τις 17 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου, στη διμερή ασκηση «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21».

Η άσκηση έγινε στην Ξάνθη και ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική, στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι έμεινε με το στόμα… ανοιχτό με όσα είδε από τους Έλληνες.

«Έχω μείνει άφωνος. Έχω συνεργαστεί με πολλούς Στρατούς, έχω βρεθεί σε αρκετές επιδείξεις για τη δύναμη και τη διαλειτουργικότητα στη μάχη, αλλά αυτό που επετεύχθη εδώ είναι εκπληκτικό», σημείωσε ο Αμερικανός στρατηγός.

Αντίστοιχα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τους Αμερικανούς και από την άσκηση η «Οργή του Ποσειδώνα» η οποία διεξάγεται με την συμμετοχή ελληνικών μαχητικών και αμερικανικών F-15, πάνω από τα ακριτικά νησιά στο Αν. Αιγαίο.

Aμερικανοί και Έλληνες πιλότοι συνεργάζονται άψογα, με τους Αμερικανούς να έχουν να λένε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Έλληνων.

Δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι σύμμαχοι της Ελλάδας ζητούν συνεκπαίδευση με τους Έλληνες.

To καλοκαίρι οι Τούρκοι έχασαν τον ύπνο τους όταν ξαφνικά διαπίστωσαν πως τουλάχιστον δύο φορές ελληνικά F-16 τους έπιασαν στον ύπνο και έφτασαν κάτω από την μύτη τους στην Κύπρο.

Ένας λόγος παραπάνω να χάσουν τον ύπνο τους ήταν πως ετοίμαζαν την τουρκική βάση drones που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο.

Έτσι, οι Τούρκοι κατάλαβαν πως ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς αν οι Έλληνες μπορούν να φτάσουν στην Κύπρο όποτε θέλουν.

Οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα σκέφτηκαν να επεκτείνουν την βάση των τουρκικών drones σε βάση και τουρκικών F-16, ώστε να έχουν περιθώρια αντίδρασης και αντιμετώπισης των ελληνικών F-16.

H Κύπρος αποτελεί την κερκόπορτα της προβληματικής τουρκικής αεράμυνας και οι Τούρκοι προσπαθούν να την κλείσουν.