Αναξιόπιστη & επικίνδυνη η Τουρκία: ''ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία παρέχουν όπλα στο ΡΚΚ''



Γιατί όμως τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν ονομαστικά τους προμηθευτές των οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προκειμένου να αποκτήσουν υπόσταση οι καταγγελίες;

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Αζάτ Γιούκσελ, με την ονομασία «Μπαχόζ», ο οποίος δραπέτευσε από την ''τρομοκρατική οργάνωση'' PKK / YPG και παραδόθηκε στα τουρκικά στρατεύματα, ανέφερε ότι η Αμερική, η Γαλλία και η Ρωσία παρείχαν όπλα και πυρομαχικά στην οργάνωση.

Ο τρομοκράτης Γιούσελ επίσης έδειξε και αποκρυπτογράφησε 56 διαφορετικά σημεία στη Συρία, που αποτελούνται από αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, χώρους εκπαίδευσης, υπόγειες σήραγγες, κτήρια φυλακών και συναντήσεων, ένα προς ένα, με δορυφορικές συντεταγμένες.

Ο συγκεκριμένος παραδόθηκε στην περιοχή Suruç της Şanlıurfa φέροντας ένα τουφέκι M-16, ένα πιστόλι και πολλές σφαίρες,  από τα λεγόμενα όπλα βοήθειας που παρείχαν οι ΗΠΑ .

Σύμφωνα με άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, ο τρομοκράτης, ο οποίος αναγνώρισε 60 τρομοκράτες που διεξήγαγαν στρατιωτικά κτυπήματα εναντίον του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων  "Olive Branch" και "Peace Spring" των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις φωτογραφίες τους, περιέγραψε τις ενέργειες στις οποίες συμμετείχαν ένας προς έναν, έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τις  επιθέσεις στις οποίες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Στην κάρτα μνήμης του τρομοκράτη, υπάρχει ένα φυλλάδιο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του πυραύλου Katyusha, το οποίο είναι ένα από τα λεγόμενα όπλα βοήθειας που δόθηκαν στο PKK-YPG από δυτικές χώρες στο  το όνομα της καταπολέμησης του DAESH, και έναν πίνακα  που εμπεριείχε τις κλιματικές συνθήκες, τον άνεμο, τις ίντσες, την απόσταση, τους βαθμούς, το γεωγραφικό πλάτος και το μήκος του πυραύλου. 

Εξηγώντας ότι οι  MLKP και TİKKO  οργανώσεις λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή Haseki, ο τρομοκράτης είπε ότι η ένταξη  του στο ΡΚΚ έγινε στα κτίρια του κόμματος  HDP  της εν λόγω επαρχίας και περιφέρειας.

Εξηγώντας ότι η Αμερική, η Γαλλία και η Ρωσία παρείχαν όπλα και πυρομαχικά στον οργανισμό, ο τρομοκράτης δήλωσε επίσης ότι χρησιμοποίησε ρωσικές νάρκες κατά των αρμάτων επειδή ήταν σαμποτέρ. Κατατέθηκε αγωγή εναντίον του συλληφθέντος τρομοκράτη, απαιτώντας πολλές φορές την επιβολή  ισόβιας κάθειρξης.

Πολλά και διαφορετικά τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από τα παραπάνω:

-Η ανάκριση και οι ομολογίες του έγιναν παρουσία κάποιου νομικού εκπροσώπου;

-Τα παραπάνω είναι προϊόντα βίαιης συμπεριφοράς και βασανιστηρίων ή όχι;

-Εφόσον ο συγκεκριμένος είχε πρόσβαση και γνώριζε πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις μέσα στο ΡΚΚ, γιατί δεν αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ  ονομαστικά οι προμηθευτές  των οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών από ΗΠΑ-Γαλλία-Ρωσία που επικαλείται ο ο Αζάτ Γιούκσελ, προκειμένου να αποκτήσουν υπόσταση οι καταγγελίες του;

- Ήταν όντως μέλος του ΡΚΚ ο συγκεκριμένος ή "φυτεύτηκε" από τις τουρκικές αρχές ασφαλείας στου κόλπους της οργάνωσης;

- Γιατί εφόσον καταγγέλει ο συγκεκριμένος ότι  η ένταξη  του στο ΡΚΚ έγινε στα κτίρια του κόμματος  HDP, γιατί δεν αναφέρονται τα ονόματα των μυστών του;

Τέλος, η περιοχή του Β. Ιράκ και της Συρίας είναι περιοχές που ευκολότερα βρίσκει κανείς όπλα και πυρομαχικά, παρά τροφή και νερό. 'Αλλωστε πώς αναπτύχθηκε και εξοπλίστηκε ο ISIS;

Εδώ ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Peker καταγγέλει τη χώρα του ότι έκανε λαθρεμπόριο όπλων με τον ISIS, ενώ η Τουρκία έχει στρατολογήσει ως μισθοφόρους ότι "καλύτερο" υπάρχει στη Συρία.