Φρεγάτες: Φέρνουν τα πάνω κάτω οι Αμερικανοί με δυο Ticonderoga;



Φέρνουν τα πάνω κάτω οι Αμερικανοί με δυο Ticonderoga και τις… ευλογίες τους για κυριαρχία της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο;

Η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για ολική λύση – απάντηση στα θέλω του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Αμερικανοί πιέζουν εκτός από τα νέα πλοία του ελληνικού Στόλου να πάρουν και αυτά τις ενδιάμεσης λύσης και τα ελληνικά ναυπηγεία αλλά και τον εκσυγρονισμό των ελληνικών φρεγατών Υδρα.

Μάλιστα στο θέμα της ενδιάμεσης λύσης, πηγές που έχουν γνώση του θέματος, αναφέρουν πως οι Αμερικανοί θα πιέσουν ακόμα και αν χρειαστεί να δώσουν δύο υπερ-πλοία Ticonderoga.

Με τα συγκεκριμένα πλοία η Ελλάδα θα κυριαρχήσει στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού μιλάμε για πλοία – φρούρια με απείρως μεγαλύτερη ισχύ πυρός από όλες σχεδόν τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Lockheed Martin, Τομ Ρόουντεν, ο ελληνικός Στόλος «είναι αρκετά απασχολημένος στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη στιγμή», έτσι, για τον λόγο αυτό, η Αθήνα έχει θέσει ως προτεραιότητα των εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών Υδρα.

Αυτή είναι και η φράση του Αμερικανού αξιωματούχου που πιθανά να δείχνει τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πως αν κάμψουν τις αντιδράσεις των Αμερικανών ναυάρχων και δοθούν στην Αθήνα Ticonderoga, τότε η Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπεί σε… ελληνική λίμνη.



Trae Young, on the frustrated Knicks: "I don't care if they're in their feelings"
Το «φρούριο» Tico με τα 122 κελιά μπορεί να αλλάξει τα πράγματα μία και καλή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλάμε για ένα πλοίο με 122 κελιά πυραύλων όταν μία Belharra (που θεωρητικά είναι από τις καλύτερες προτάσεις) διαθέτει 32.

Αναφορικά με το κόστος των Ticonderoga, τα συγκεκριμένα πλοία θεωρούνται κοστοβόρα για τις ανάγκες των ΗΠΑ (σ.σ. με τους μισθούς των ΗΠΑ) και των συνεχών ταξιδιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Την Ελλάδα, ένα (συν ένα αργότερα) Tico θα μπορεί να σταθμεύει στην Κρήτη και από εκεί να… διαφεντεύει την Ανατολική Μεσόγειο.

Η LM σχεδιάζει η πρώτη ελληνική φρεγάτα να κατασκευαστεί στην Ιταλία και οι υπόλοιπες τρεις στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως σημειώνει το thedefensepost.com, η Αμερικανοί σκοπεύουν να συμπεριλάβουν στα ελληνικά πλοία και την λύση που έχει βρει η Lockheed Martin αναφορικά με τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις MMSC και τους αεροστσρόβιλούς τους.

Η Lockheed Martin έχει αλλάξει και το όνομα των συγκεκριμένων πλοίων που προτείνει στην Ελλάδα σε HF2, ώστε να δείξει την διαφορετικότητα των συγκεκριμένων σκαριών σε σχέση με αυτά του αμερικανικού ναυτικού στα οποία έχουν προκύψει προβλήματα.