Παναγιωτόπουλος για τα προβλήματα λειτουργίας στο 401 ΓΣΝΑ-Έρχονται προσλήψεις



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία του 401 Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας», σας γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε η υγειονομική κρίση το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) και των Στρατιωτικών Νοσοκομείων συμμετέχουν ενεργά για την αντιμετώπισή της, τόσο επ’ ωφελεία των οπλιτών, των Στελεχών και των οικογενειών τους, όσο και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα. Για όλες τις δράσεις που αναλήφθηκαν, και συνεχώς επικαιροποιούνται, έχετε ενημερωθεί διεξοδικά, εγγράφως και προφορικά, μέσω των διαδικασιών του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Εν προκειμένω, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων. Σε αυτό το πλαίσιο, διαθέτει εκατόν εξήντα εννέα (169) στελέχη και οπλίτες θητείας στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Αθηνών, τέσσερα (4) στελέχη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τρεις (3) σταθμούς διενέργειας ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (Rapid Tests), στους οποίους απασχολούνται έξι (6) στελέχη.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, έγιναν οι απαραίτητες ανακατανομές των Νοσηλευτικών Μονάδων και Κλινικών. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε η συνεχής λειτουργία του συνόλου των Κλινικών και Εργαστηρίων του, καθώς και η πλήρης και αδιάλειπτη υγειονομική κάλυψη των δικαιούχων περίθαλψης, ως εσωτερικών ή εξωτερικών ασθενών.

Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το στελεχιακό δυναμικό του 401 ΓΣΝΑ ενισχύθηκε με την πρόσληψη εβδομήντα (70) συμβασιούχων υπαλλήλων διαφόρων υγειονομικών ειδικοτήτων.

Επίσης, κατά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη χιλίων (1000) ΕΠ.ΟΠ, για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς (Σ.Ξ), ο οποίος ολοκληρώθηκε, έχουν προκηρυχθεί πενήντα (50) θέσεις Βοηθών Νοσηλευτών.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, εξετάζεται το ενδεχόμενο πρόσληψης συνολικά δεκαπέντε (15) επικουρικών ιατρών, με βάση τα καθοριζόμενα στο άρθρο 56 του ν.4407/16 (Α΄134) και επιπλέον δεκαπέντε (15) επικουρικών πολιτικών υπαλλήλων λοιπών ειδικοτήτων, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν.4211/13 (Α΄256), για τις ανάγκες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων του Σ.Ξ.