Στεφανής: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας στους πολίτες»



O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μίλησε για την ασφάλεια που προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στους πολίτες, ενώ τόνισε ότι το υπουργείο εξυπηρετεί την εξωστρέφεια.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υλοποίησε σημαντική δωρεά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την οποία επιτεύχθηκε η ανάταξη και επαύξηση της διαθεσιμότητας των Ελικοπτέρων AS-332C1 SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Η ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο υφυπουργός, «αντλεί δύναμη από το αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που της παρέχουν με το καθημερινό έργο τους οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό το αίσθημα λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός για το προσωπικό, ώστε να φέρει σε πέρας με επιτυχία την αποστολή του. Αποστολή που δεν είναι άλλη από την εξασφάλιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας».

Για την ελληνική ναυτιλία, ο Αλκιβιάδης Στεφανής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί διαχρονικά τον πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, βασικό πυλώνα ανάπτυξης και ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας, προσδίδοντάς της αδιαμφισβήτητη εμπορική, οικονομική και διπλωματική ισχύ».


Η προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Ειδικότερα, για την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, τόνισε ότι «συνδράμει ανελλιπώς στο κοινωνικό σύνολο, αναλαμβάνοντας συστηματικές και οργανωμένες πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας, που αναδεικνύουν το αποτύπωμα προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στον ελληνικό λαό».

«Μέσα από δράσεις και στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού», επισήμανε ο υφυπουργός, «η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αποτελεί πρότυπο συλλογικής δράσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή οικογένεια παρούσα και αλληλεγγύη, τόσο στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση, όσο και στην παροχή έργων ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος ή δράσεων αντιμετώπισης συνθηκών εκτάκτου ανάγκης».

Κατά τη διάρκεια της τελετής απηύθυναν χαιρετισμό ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρόεδρος της εταιρείας ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Βάλαρης.