Οι Τούρκοι «σκάβουν» σιγά - σιγά στη Θράκη κι εμείς περί άλλα τυρβάζουμε...



Αυτές οι περίφημες διερευνητικές επαφές με τους Τούρκους και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης τι απέγιναν; Συνεχίζονται; Διότι οι Τούρκοι προχωράνε μια χαρά το σκάψιμο στην Θράκη για την δημιουργία τουρκικής μειονότητας. 

Και όχι μόνο προχωρούν, αλλά έχουν και την βοήθεια βουλευτών και δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. Η ιστορία με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έχει πολύ παρασκήνιο και πολύ... ψωμί. Όλα ξεκίνησαν μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε αίτημα για χρήση των όρων «τουρκικός» στις ονομασίες μειονοτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» η οποία διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, αλλά και με τους Γκρίζους Λύκους, βγήκε στα κάγκελα με μια απίστευτη ανακοίνωση αναφέρει πως ο αγώνας για αναγνώριση των σωματείων της μειονότητας ως «Τουρκικά», θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο έως τη δικαίωση.


«Ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη πώς αυτόν τον αγώνα διεκδίκησης δικαιωμάτων που συνεχίζουμε επί δεκάδες χρόνια ως «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης θα τον συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και από τώρα και μετά. Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι μετά από την ανακοίνωση του αιτιολογικού του Αρείου πάγου θα προβούμε στην απαραίτητη αξιολόγηση και θα καθορίσουμε τον μετέπειτα δρόμο του αγώνα μας. ΩΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ», αναφέρει η ανακοίνωση της παράνομης Ένωσης.

Μάλιστα πριν απο λίγες ημέρες έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σε βίντεο του xanthinews.gr με πλάνα από τη συγκέντρωση, φαίνονται ξεκάθαρα ακραίοι μειονοτικοί να κάνουν προκλητικά το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στο φακό, φανερώνοντας τις πραγματικές τους προθέσεις.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...


Το φοβερό στην ιστορία είναι ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζειμπεκ Χουσεϊν, του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, καθώς και οι μειονοτικοί δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ντελί Χουσείν Ριντβάν και Αρριανών Αμέτ Ριντβάν. Στην Αθήνα βέβαια κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα. Δεν τρέχει κάστανο που λέμε...