Επίσκεψη Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας & Ασφάλειας DEFEA



Την Πέμπτη (15/7), Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε τη «Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας – DEFEA». Στην Αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι: Θοδωρής Δρίτσας βουλευτής - Τομεάρχης Άμυνας, Γιώργος Τσίπρας βουλευτής - Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Κώστας Ζαχαριάδης βουλευτής - Τομεάρχης Εσωτερικών, Γιάννης Σαρακιώτης βουλευτής - Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης, Πάνος Ρήγας πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Καμπάς επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και ο  Γιώργος Μπαλάφας Συντονιστής του Τμήματος Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε όλα σχεδόν τα περίπτερα, παρέμεινε στο χώρο δύο ώρες περίπου και ενημερώθηκε αναφορικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις σε διάφορους τομείς, από τη δραστηριότητα τόσο διεθνών εταιρειών, όσο κυρίως από τις εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Θοδωρής Δρίτσας αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της Έκθεσης για την επιτυχία της, τους ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική υποδοχή αλλά και για τη συστηματική ξενάγηση στο χώρο, επισημαίνοντας πως τα πρώτα βήματα για τη Διεθνή Έκθεση DEFEA έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια έκανε δήλωση στους εκπροσώπους της ΕΡΤ που κάλυπταν την Έκθεση, τονίζοντας τα εξής:  

«Η επίσημη παρουσία μας στην Έκθεση DEFEA με πολυμελή Αντιπροσωπεία τόσο του Τομέα Άμυνας όσο και του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υποδηλώνει το ενδιαφέρον μας για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Σε μία περίοδο όπου οι ανταγωνισμοί διεθνώς παροξύνονται, η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή μας, παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και συνεννόησης. Στο πλαίσιο αυτό, το κύριο ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στην στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας επ’ ωφελεία  της ενίσχυσης της Άμυνας της χώρας και των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας. 

Η παρουσία  των ελληνικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας στην Έκθεση, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο και της τεχνογνωσίας τους που απειλείται και δεν πρέπει να χαθεί, όπως επίσης και το υψηλό επίπεδο κατακτημένης τεχνογνωσίας των εργαζομένων σε αυτές, που και αυτή απειλείται και δεν πρέπει να χαθεί. Αντίθετα, η εργασία και οι εργαζόμενοι και στον κρίσιμο αυτόν τομέα πρέπει να στηριχτούν και να καταξιωθούν, τώρα και στο μέλλον. Όλα αυτά συνθέτουν μία εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα και προοπτική για το μέλλον της χώρας, την οποία δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι δεν την αντιλαμβάνεται, απαξιώνοντας διαρκώς την ελληνική αμυντική βιομηχανία και χάνοντας καθημερινά κρίσιμες ευκαιρίες».