Γελάνε στην Πολεμική Αεροπορία με τους Τούρκους στα Rafale – Θα τους έχουμε στο KillΓελάνε στην Πολεμική Αεροπορία με την συμφωνία Κατάρ – Τουρκίας, ώστε να πετάνε και Τούρκοι πιλότοι με τα καταριανά Rafale που θα σταθμεύουν στην Τουρκία.

Η συμφωνία Κατάρ – Τουρκίας ήταν επιτακτική ανάγκη για τους Τούρκους, ώστε να καταφέρουν να μάθουν τα μυστικά των Rafale, μιας και από τον επόμενο χειμώνα θα τα βρίσκουν μπροστά τους στα ελληνικά χρώματα.

Το Κατάρ δεν διαθέτει επαρκή εναέριο χώρο ώστε να εκπαιδεύονται οι πιλότοι του (σ.σ. απλώς τα… πετάνε, λένε άνθρωποι του χώρου στο Sportime). Η συμφωνία με την Τουρκία επίσημα έρχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, ανεπίσημα βέβαια εξυπηρετεί την ανάγκη της Άγκυρας να πληροφορηθεί για τα γαλλικά μαχητικά.

Πηγές από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρουν πως «θα έχουμε τους Καταριανούς και τους Τούρκους στο kill, kill, kill, όπου τους βρίσκουμε».

Να σημειωθεί πως οι Γάλλοι… τρελάθηκαν από το επίπεδο τον Ελλήνων πιλότων οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ τελείωσαν την εκπαίδευσή τους στα γαλλικά Rafale.

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφου εδώ και δεκαετίες οι Έλληνες πιλότοι έχουν ξέρουν καλά τα γαλλικά μαχητικα, από την εποχή των Mirage.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει συσσωρευμένη εμπειρία στην υποστήριξη και την επιχειρησιακή εκμετάλλευση γαλλικών μαχητικών, που φτάνει σχεδόν 50 χρόνια.

Σύμφωνα με το έγκυρο Shephard News, η Ελλάδα θα πάρει μαζί με τα Rafale και της γαλλικές υπερ-βόμβες Hammer.

Πρόκειτια για τις βόμβες με τις οποίες τα γαλλικά μαχητικά διέλυσαν στις 5 Ιουλίου την τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη

Η βασική έκδοση των γαλλικών βομβών είναι στα 250 κιλά ενώ καθοδηγείται με GPS. Yπάρχουν επίσης βόμβες των 125 κιλών, των 500 κιλών και του ενός τόνου.

Οι βόμβες αυτές μεταφέρονται από Rafale και από Mirage 2000.

Νεότερη Παλαιότερη