Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα είναι «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος»Παυλάκης: Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος -Αν συνεχίσει έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο

Καμπανάκια από τον ερευνητή του εθνικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή του 4ου κύματος.
 
«Είμαστε στην αρχή του 4ου κύματος που έρχεται με μεγάλη βιαιότητα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο Open και την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη «Τώρα ό,τι συμβαίνει», τονίζοντας πως αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι σε μια εβδομάδα θα έχουμε διπλάσια κρούσματα και σε δύο εβδομάδες τετραπλάσια.
 
Μάλιστα, δήλωσε έκπληκτος για την ταχύτητα του 4ου κύματος από τη μετάλλαξη «Δέλτα», λέγοντας πως εν αντιθέσει με την Αγγλία και την Πορτογαλία, η Ελλάδα πηγαίνει «από το τρίτο κύμα αμέσως στο τέταρτο γιατί τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα».
 
Ο κ. Παυλάκης χαρακτήρισε «μύθο» την πληροφορία ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού δεν είναι παθογόνος. «Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ινδία;» αναρωτήθηκε… Και εκτίμησε ότι «το φθινόπωρο θα αρχίσουμε με μια κατάσταση που δεν θα είναι διαχειρίσιμη και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα».
 
Αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε πως «έχει διαγράψει την πορεία της» και «οδηγείται σε λογαριθμική αύξηση τις επόμενες εβδομάδες». «Δεν θα βλέπουμε μεμονωμένα κρούσματα, αλλά πολλά κρούσματα μαζί σε κάθε πανηγύρι ή σε κάθε συνωστισμό γιατί αυτός ο ιός είναι πολύ εύκολος να μεταδοθεί σε κλειστούς χώρους και συνωστισμό».
 
Την ίδια ώρα προέβλεψε αύξηση του αριθμού των νεκρών και είπε ότι τώρα είναι η «τελευταία» ευκαιρία των ανεμβολίαστων να εμβολιαστούν πριν ογκωθεί το κύμα. Σημείωσε δε, ότι οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν λιγότερο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο και αναφέρθηκε σε δικές κατηγορίες των εμβολιασμένων που και θα μολυνθούν και θα μεταδίδουν τον ιό και μπορεί να νοσήσουν και μάλιστα άσχημα.
 
Ο Γιώργος Παυλάκης χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Δέλτα «σαν πυρκαγιά σε πευκόδασος» που «δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει» και επεσήμανε τέλος ότι ήταν φοβερό λάθος που σταματήσαμε να φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

Νεότερη Παλαιότερη