Bayraktar: Τα αποδομούν οι Ρώσοι – Είναι μεγάλοι στόχοι που πετάνε αργά



Bayraktar: Τα αποδομούν οι Ρώσοι ειδικοί καθώς όπως λένε τα τουρκικά drones είναι εύκολοι στόχοι, όταν τα δεις νωρίς.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο γενικός σχεδιαστής της ρωσικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey, Πάβελ Σοζίνωφ, σημείωσε ότι τα τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 S/UAV είναι ένας «εύκολος στόχος» για τα συστήματα αεράμυνας.

Τα UAV Bayraktar είναι ένας «φυσιολογικός στόχος» για τα συστήματα αεράμυνας τόνισε.

Σύμφωνα με τον Σοζίνωφ, «στην πραγματικότητα, αυτό (Bayraktar TB2) είναι ένας μεγάλος στόχος, που ζυγίζει 620 κιλά. Είναι επίσης εξαιρετικά ευάλωτο επειδή πετάει τόσο αργά».

Η Almaz-Antey είναι κατασκευαστής πολλών ρωσικών συστημάτων αεράμυνας. Διάφορες εκδόσεις του S-400 Triumf Long-Range Air Defense Missile System κατασκευάζονται από την εταιρεία.

Nα σημειωθεί πως τα πολυδιαφημισμένα Bayraktar, με τις επιτυχίες στο πεδίο στην Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη και το Αρτσάχ, δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ εναντίον ενός κανονικού, συντεταγμένου στρατού.

Σε αυτήν την περίπτωση ίσως να έχουν ιδιαίτερη σημασία τα λόγια του Ρώσου ειδικού.

Βέβαια στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως όντως η Τουρκία έχει κάνει άλματα στον τομέα των drones, τα οποία πλέον πουλά και στο εξωτερικό, με την Ουκρανία, το Μαρόκο και την Αλβανία να είναι μερικοί από τους πελάτες της.

Ίσως το γεγονός ότι πούλησε η Άγκυρα Bayraktar στην Ουκρανία, η οποία και τα έστειλε στην Κριμαία, να είναι ένας από τους λόγους που οι Ρώσοι τα αποδομούν.