Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 – Τους τρέμουν οι Τούρκοι



Rafale: Meteor που έχουν τα ελληνικά δεν τους έχουν ούτε F-35 της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.

Το Rafale έχει ένα πλεονέκτημα στα σενάρια μάχης Beyond Visual Range (BVR) καθώς το αεροσκάφος είναι ήδη ενσωματωμένο με τον πύραυλο Meteor ως κύριο όπλο.

Παρόλο που τα βρετανικά και ιταλικά αεροσκάφη F-35 Lightning II πρόκειται επίσης να οπλιστούν με τον ίδιο πύραυλο, η πλήρης ενσωμάτωση του πυραύλου σε αυτά είναι ακόμα χρόνια μακριά.

Σε πρόσφατη έκθεση της UK Defense Journal αναφέρει ότι «τα βρετανικά αεροσκάφη F-35B θα εξοπλιστούν με πυραύλους Meteor μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας».

Κάτι τέτοια διαβάζουν στην Τουρκία και αντιλαμβάνονται τι πρόκειται να συμβεί σε λίγο καιρό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως με τους πυραύλους Meteor, τα ελληνικά Rafale μπορούν να απαγορεύσουν την έξοδο στο Αιγαίο στα τουρκικά μαχητικά, ήδη από τα παράλια της Μικράς Ασίας.


O Meteor συγκεντρώνει τις καλύτερες τεχνολογίες από έξι ευρωπαϊκά έθνη και θα είναιπλήρως λειτουργικός στα Rafale F3-R της Ελλάδας.

Οι Meteor, με εμβέλεια άνω των 110 χλμ, έχουν τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από τους σημερινούς πυραύλους αέρος – αέρος με δυνατότητα πολλαπλών βολών.

Η Dassault θα ολοκληρώσει τις παραδόσεις 36 αεροσκαφών στην Ινδία έως το τέλος του 2021. Οι ειδικοί λένε, γράφει το eurasiantimes.com ότι οι επόμενες συμφωνίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν και τα νέας γενιάς Rafale F4 (σ.σ. από το 2027 και μετά).