Μεγάλο Κόμπλεξ του Τσαβούσογλου για τον ΔένδιαΚόμπλεξ Τσαβούσογλου με τον Δένδια, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να απαντά σε όλα τα tweet των ομολόγων του που του ευχήθηκαν για την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, εκτός από αυτό του Νίκου Δένδια.

Toν Έλληνα ΥΠΕΞ αν και ήταν από τους πρώτους που έστειλαν μήνυμα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, και μάλιστα έθεσε στην διάθεση της Τουρκίας οποιαδήποτε βοήθεια από την Ελλάδα χρειαστεί, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον αγνόησε επιδεικτικά.

Πάντως ο ίδιος με Τσαβούσογλου τα άκουσε από Τούρκος πολίτες, όταν βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές.

Οι Τούρκοι θεωρούν πως η Τουρκία έμεινε γυμνή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αφού διαθέτει μόλις τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μάλιστα η σύγκριση με την Ελλάδα γίνεται αναπόφευχτά από τους Τούρκους οι οποίοι με έκπληξη διαπιστώνουν πως η Αθήνα διαθέτει 27 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Δεν περνά και τις καλύτερές της στιγμές η τουρκική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε πίσκεψη στους πυρόπληκτους Τούρκους πολίτες, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φτάνει στην Μαρμαρίδα με έναν κανονικό στρατό, που περιλάμβανε ακόμα και ελεύθερους σκοπευτές στην οροφή λεωφορείου.

Με μήνυμά τους στο δίκτυο Rojava οι Κούρδοι «Παιδιά της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη «για τις επιθέσεις δολιοφθοράς σε τουριστικά αξιοθέατα της Τουρκίας».

«Δεδομένου ότι το τουρκικό καθεστώς δεν καταλαβαίνει καμία άλλη γλώσσα, ήρθε η ώρα να το γονατίσουμε με την φωτιά», τόνισαν.