Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια - ΒΙΝΤΕΟ



Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη

Εχει ήδη δοθεί επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, To μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη λίγο μετά τις 17:00. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».

Από νωρίς στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία ενώ έχει δοθεί εντολή σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να περάσουν πόρτα - πόρτα από όλα τα σπίτια προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. 

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Βαρυπόμπη: Επικίνδυνη η κατάσταση
Νωρίτερα, «επικίνδυνη κατάσταση» χαρακτηρίσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, στέλνοντας σήμα συναγερμού καθώς πλέον πλησιάζει στον αστικό ιστό.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική και τη φωτιά να πλησιάζει σπίτια.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός δήλωσε ότι «αν ήταν στο χέρι μου θα εκκένωνα τη Βαρυμπόμπη».