Επίθεση σε όλα τα μέτωπα: Πήγαν να τινάξουν τουρκικό στρατόπεδο οι Κούρδοι - Συνεχίζεται η πολιορκία



Νέα απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς κοντά σε τουρκικό στρατόπεδο

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ένα άτομο που προσπαθούσε να ανάψει φωτιά συνελήφθη κοντά σε Στρατόπεδο στο Ντενιζλί! Ο ύποπτος πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να βάλλει φωτιά σε θάμνους κοντά στο Στρατόπεδο της 11ης Ταξιαρχίας Καταδρομών, όπως ανέφερε ο Υποστράτηγος İlhan Özcan.

Ο ύποπτος, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους φρουρούς στο στρατώνα άναψε τελικά τη φωτιά και έφυγε από την περιοχή.

Η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις και σβήστηκε άμεσα σχεδόν από τους πυροσβέστες , ενώ όπως αναφέρθηκε  ο ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε μετά το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι πρίν 2 ημέρες είχε αναφερθεί παρόμοιο περιστατικό , όπου είχε γίνει γνωστό από τουρκικό ιστότοπο ότι δύο άτομα που προσπαθούσαν να πυρπολήσουν περιοχή κοντά σε στρατόπεδα στη Σμύρνη τράπηκαν σε φυγή μετά από παρέμβαση των φρουρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η περιοχή ήταν θαμνώδης και βρισκόταν ακριβώς έξω από το στρατόπεδο του Κέντρου εκπαίδευσης και Μεταφορών στην οποία έβαλαν φωτιά 2 άτομα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη.

Τα άτομα αυτά, έγιναν αντιληπτά από τους σκοπούς, οι οποίοι παρενέβησαν με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει χάρη στο πυροσβεστικό όχημα του στρατοπέδου πριν εξαπλωθεί στο στρατώνα.

Πηγές ασφαλείας περιέγραψαν το περιστατικό ως "μια προσπάθεια δολιοφθοράς για την έναρξη πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στον χώρο του στρατοπέδου", ενώ έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα για το θέμα.

Το παραπάνω γεγονός αλλά και οι υπόλοιπες εκτεταμένες φωτιές στην Τουρκία για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η Κουρδική οργάνωση "Παιδιά της φωτιάς" είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας.

Εξάλλου στο Manavgat, όπου συνεχίζεται η καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, οι ομάδες Στραχωροφυλακής προειδοποίησαν τους πολίτες σχετικά με ύποπτες ειδοποιήσεις για υποτιθέμενες κινήσεις οχημάτων και ύποπτων προσώπων που έγιναν στα κοινωνικά μέσα.

Προειδοποίηση απηύθυνε προς τους Τούρκους πολίτες ο Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής λέγοντας : «Θέλουν να σας κάνουν να βλάψετε ο ένας τον άλλον. Αυτός είναι ο στόχος». 
 
Απευθυνόμενος στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν με την ειδοποίηση, ο Διοικητής της Στρατοχωροφυλακής δήλωσε ότι ήθελαν να προκαλέσουν αναταραχή και είπε: "Μην πιστεύετε τέτοια νέα. Όταν υπάρχει μια πραγματικά ύποπτη κατάσταση, μας κατευθύνουν. Δεν χρειάζεται να βγείτε στο δρόμο".

Οι πολίτες εγκατέλειψαν την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις του διοικητή της Στρατοχωροφυλακής.

Πρίν από λίγο έγινε γνωστό ότι η φωτιά είναι στο δρόμο για την Αλικαρνασσό και οικισμοί εκκενώνονται.

Συνεχίζεται η προσπάθεια από αέρος και εδάφους στις δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Milas, Bodrum και Kavaklıdere του Muğla.

Καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες για να αποφευχθεί η πυρκαγιά να φτάσει στα σημεία του Μποντρούμ Γιενικόι.
 
Η προσπάθεια για κατάσβεση στις πυρκαγιές στο Μούγλα συνεχίζεται με 9 αεροπλάνα, 22 ελικόπτερα, 33 πυροσβεστικά οχήματα, 104 πυροσβέστες  και 1120 δασικούς εργάτες.

Επιπλέον συμμετέχουν 1 ελικόπτερο και 105 εθελοντές από το Αζερμπαϊτζάν, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία και 1 αεροσκάφος και 2 ελικόπτερα από το Ιράν, που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στις τρέχουσες πυρκαγιές στη Μούγλα.

Ενώ ο αγώνας ενάντια στις φλόγες συνεχίζεται με την παρέμβαση χερσαίων και αεροπορικών ομάδων κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο των επίγειων πληρωμάτων τη νύχτα, οι ομάδες καταβάλλουν έντονες προσπάθειες για τον έλεγχο των πυρκαγιών.