Τούρκοι: Έχουν βελτιωθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας – Δημιούργησαν άξονα κατά της ΤουρκίαςΤούρκοι: Έχουν βελτιωθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής, τονίζοντας πως η Αθήνα, μέσω των συνεργασιών της στην περιοχή έχει δημιουργήσει «άξονα κατά της Τουρκίας».

«Η Ελλάδα αναπτύσσει ταχύτατα τη στρατιωτική της συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ πρόσφατα», τόνiσε ο Τούρκος αναλυτής, Αρντά Μεβλούτογλου, μιλώντας στην DW Turkish.

Σύμφωνα με τον Αρντά Μεβλούτογλου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον «αέρα, τη ξηρά, την θάλασσα, καθώς και οι ειδικές δυνάμεις της χώρας, έχουν βελτιώσει τις κοινές επιχειρησιακές τους δυνατότητες» οργανώνοντας πολλές κοινές ασκήσεις κάθε χρόνο.

«Είναι δυνατόν να πούμε ότι έχει σχηματιστεί ένας άξονας εναντίον της Τουρκίας. Είναι εξίσου σημαντικό για την Τουρκία να αναπτύξει νέες συμμαχίες ενάντια σε αυτόν τον στρατιωτικό-πολιτικό άξονα καθώς και να αναπτύξει τις δικές της δυνατότητες», σημείωσε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Hacettepe, Αλί Τσαγκλάαρ, «οι ΗΠΑ προσπαθούν να δώσουν στην Ελλάδα έναν νέο ρόλο στην περιοχή».

«Ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η Τουρκία, στην οποία έχει ανατεθεί ο ρόλος του φυλάκιο του ΝΑΤΟ, κάνει βήματα κατά της πολιτικής και των συμφερόντων των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, αυτό το έργο έχει ανατεθεί στην Ελλάδα», ανέφερε.

Μιλώντας για τις αποστολές τεθωρακισμένων οχημάτων και τανκ που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως «αυτό ήταν ένα προγραμματισμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη από το 2014».

«Δεν υπάρχει καμία ασυνήθιστη εξέλιξη εδώ. Το παρακολουθούμε στενά. είναι το μέρος μας εδώ. Το κάνουμε συνέχεια · αν είναι προληπτικό, είναι προληπτικό», είπε, αναφέρει το DW Turkish.