"Επίθεση'' από τον Ακάρ: «Δεν σας ανήκει το Αιγαίο, υπάρχουν νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες»Ο υπουργός Εθνικής άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφτηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Ο συνήθης ύποπτος Τούρκος ΥΠΑΜ Ακάρ ο οποίος έχει διαπιστώσει ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και καλά εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα της χώρας του στο Αιγαίο και τα νησιά μας, κάνει πάλι δηλώσεις, σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο-μαύρο προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με τις τουρκικές θέσεις.

Το νέο παραλήρημα Ακάρ το οποίο φιλοξενείται ως άρθρο σε τουρκικό ΜΜΕ έχει ως ακολούθως: 

"Πουθενά στον κόσμο, σήμερα ή στην ιστορία, κανένα νησί δεν έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριου χώρου. Η  Ελλάδα προβάλλει απαιτήσεις σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Αιγαίου, και προσπαθεί να εξοπλίσει όλα τα νησιά. 

Επίσκεψη Τούρκου ΥΠΑΜ στον Έβρο
 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar πήγε στην Αδριανούπολη με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων Ναύαρχο Adnan balzbal και τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Hasan Küçükakyüz.

Εκεί, ο ΥΠΑΜ και οι Αρχηγοί συνοδευόμενοι από τον Κυβερνήτη της Αδριανούπολης Ekrem Canalp και τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγο Kemal Kemal Yeni, εξέτασαν τα μέτρα που ελήφθησαν στα ελληνικά σύνορα.

Ο Υπουργός Ακάρ και οι στρατιωτικοί διοικητές επισκέφθηκαν αργότερα τη Μεθοριακή γραμμή του Άρδα με τον Έβρο, στο σημείο μηδέν των συνόρων.

Ο υπουργός Akar,  συνομίλησε επίσης με στρατιώτες που βρισκόταν στα σύνορα και εξέτασε τα ελληνικά σύνορα με κυάλια.

Μετά τα παραπάνω ο υπουργός Ακάρ δήλωσε ότι η TAF (Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις) έχει κάνει ότι πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των συνόρων και θα συνεχίσει να το κάνει στο εξής.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, σε σχέσεις καλής γειτονίας, με πολιτικά μέσα και μεθόδους, στο πλαίσιο του διαλόγου, ο υπουργός Ακάρ είπε:

«Ευχόμαστε στους ανθρώπους των δύο χωρών να ζούμε με ευημερία και  να επωφελούμαστε από τον πλούτο, στοχεύουμε σε αυτό». 


 
Υπενθυμίζοντας τον αμοιβαίο θετικό διάλογο σχετικά με τη συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, ο υπουργός Ακάρ είπε:

"Περιμένουμε από όλους, ειδικά τους κυβερνώντες της γειτονικής μας Ελλάδας, να δουν ότι η καλή σχέση με τους γείτονες είναι επίσης σημαντική για τους ανθρώπους των γειτονικών χωρών. Δυστυχώς, όμως, είμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με προκλήσεις, παράνομες επιθετικές ενέργειες και ρητορική από την Ελλάδα, η οποία χρησιμοποιεί συνεχώς απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας. Υποβάλλουν απαιτήσεις σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Αιγαίου, προσπαθούν να οπλίσουν όλα τα νησιά. Αγνοούν με τις  ενέργειές τους και τους λόγους τους το  διεθνές δίκαιο και κάνουν συνεχώς δηλώσεις που κατηγορούν την Τουρκία και  μας προκαλούν επίσης σε κάθε ευκαιρία».
 
Ο Υπουργός Akar δήλωσε ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, "Περιμένουμε υπομονετικά τους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς να καταλάβουν ότι αυτό δεν ωφελεί κανέναν, αφού ακόμη και αν εμφανίζονται  με δέρμα αρνιού, δεν θα φτάσουν πουθενά. Οι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί  είναι η κύρια πηγή των προβλημάτων εδώ ». χρησιμοποίησε τη φράση.

Νησιά-αποστρατικοποίηση
 
Αναφερόμενος στο ζήτημα των Νήσων, των Νησιών και των Βραχονησίδων (EGEAYDAK), των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συμφωνίες, ο υπουργός Ακάρ είπε:

"Ενώ περιμένουμε να επιλυθεί αυτό το ζήτημα μέσω συνομιλιών, ειρηνικών τρόπων και μεθόδων, οι Έλληνες γείτονές μας προσπαθούν να δείξουν ότι τους ανήκουν. Προσπαθούν να στρέψουν αυτά τα γεγονότα στη δική τους κατεύθυνση με έναν αριθμό συνεργών τους

Υπάρχουν  οι συμφωνίες Λωζάνης και Παρισιού. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο. Ορισμένα νησιά δεν πρέπει να είναι οπλισμένα, πρέπει να αποστρατικοποιηθούν.  Αν και αυτά είναι σαφώς καταχωρημένα στις συμφωνίες, οι Έλληνες γείτονές μας προσπαθούν ανεξήγητα συνεχώς να παραβιάσουν τις συμφωνίες, διαταράσσοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα. Παρόλο που 23 νησιά αναφέρονται σαφώς στις συμφωνίες ως αποστρατικοποιημένα, οπλίζουν 16 από αυτά και το θεωρούν νόμιμο. Δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε αυτό ».

"Γιατί και εναντίον ποιων οπλίζονται αυτά τα νησιά;" είπε ο υπουργός Ακάρ και συνέχισε "Πρέπει να δουν ότι η απάντηση σε αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση λογική". 

Δηλώνοντας ότι η παρουσίαση της Τουρκίας ως απειλής είναι εξαιρετικά αντίθετη με τη φυσική ροή της ζωής και τα γεγονότα, ο υπουργός Ακάρ είπε:

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Αυτό είναι επίσης μια ένδειξη ότι οι Έλληνες ηγεμόνες δεν είναι ειλικρινείς. Αυτή η στάση τους, η οποία θέλει «να μειώσει τα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο από 48%  στο 20%  και να κατέχει περισσότερο από το 70% του Αιγαίου», είναι πράγματι μια εξαιρετικά φιλόδοξη και επικίνδυνη προσέγγιση.

Περιμένουμε να το δουν οι Έλληνες κυβερνώντες το συντομότερο δυνατό. Πουθενά στον κόσμο, ούτε σήμερα ούτε στην ιστορία, συμβαίνει ότι οποιοδήποτε νησί έχει 6 μίλια χωρικά ύδατα και 10 μίλια εναέριο χώρο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όμως οι Έλληνες γείτονές μας το ισχυρίζονται. Κάνουν το παν για να περιορίσουν τις κινήσεις της Τουρκίας και να περιορίσουν όλες τις μετακινήσεις της, ισχυριζόμενοι ότι διεκδικούν τόσο τη θάλασσα όσο και τον εναέριο χώρο της με πρωτοφανείς διεκδικήσεις. Ωστόσο, η ιστορία έχει δείξει ότι δεν είναι δυνατόν να φτάσετε πουθενά με αυτόν τον τρόπο. Αυτό πρέπει να το δουν πολύ καθαρά. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε στα δικαιώματα και τους νόμους μας με κανέναν τρόπο ».
 
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ειρηνοποιός, παρενοχλούσε τα πλοία που πραγματοποιούσαν τεχνική και επιστημονική έρευνα στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, ακόμη και τα αεροπλάνα που εκτελούσαν μόνο εκπαιδευτικά καθήκοντα, ο υπουργός Ακάρ συνέχισε ως εξής:

Αφενός μπαίνουν σε αγώνα εξοπλισμών, προσπαθώντας να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφετέρου δηλώνουν ότι χρωστούν πολλά χρήματα. Ο ελληνικός λαός πληρώνει το τίμημα για τα λάθη που έγιναν, η ευημερία και το μέλλον του υποθηκεύονται.

Δηλώνοντας ότι στοχεύουν στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, στη διασφάλιση ότι ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός ζουν με άνεση και ειρήνη και να αυξήσουν την ευημερία τους αξιοποιώντας τις διαθέσιμες ευκαιρίες, ο υπουργός Akar είπε:

"Το θέλουμε αυτό, το λέμε. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος. Όλοι πρέπει να το βάλλουν αυτό στο μυαλό τους. Παρά τις καλές προθέσεις μας, δεν θα το επιτρέψουμε τετελεσμένο γεγονός με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε με οποιονδήποτε μέσο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα του εαυτού μας ή των Κυπρίων αδελφών μας. Ως Δημοκρατία της Τουρκίας, ως τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα ,και συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας, και δόξα τω Θεώ είμαστε σε θέση να το κάνουμε και αυτό ».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των συνόρων, ο υπουργός Ακάρ είπε ότι  για τις TAF "Τα σύνορα είναι τιμή!" , τονίζοντας ότι έκαναν το καθήκον τους ηρωικά και  με αυταπάρνηση μέχρι τώρα  

Προσφυγικό
 
Εκφράζοντας ότι το προσφυγικό πρόβλημα δεν πρέπει να είναι πρόβλημα της Τουρκία, ο υπουργός Ακάρ είπε:

"Περιμένουμε από όλους, ειδικά την ΕΕ, να αναλάβουν την ευθύνη σε αυτό το θέμα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε και το κάνουμε. Έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε είδους θυσίες υλικές και ηθικές. Ομοίως, οι γείτονές μας και η ΕΕ θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία ως προς αυτό. 

Είναι πραγματικά απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ελλάδα σπρώχνει τους πρόσφυγες και τις απάνθρωπες πρακτικές σε αυτό το θέμα, αφήνοντάς τους ακόμη και να πεθάνουν.

Ενώ κάνουμε μεγάλες θυσίες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και τις ανθρωπιστικές ανάγκες 5 εκατομμυρίων προσφύγων στη βόρεια Συρία και 4 εκατομμυρίων στη χώρα μας, δεν είναι πραγματικά δυνατό να δεχτούμε τα απάνθρωπα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα έναντι της άφιξης 3-5 ατόμων. Αυτό είναι ενάντια στο νόμο και ενάντια στην ανθρωπότητα. Αυτά τα θέματα έχουν ήδη εισαχθεί στο ΕΔΔΑ. Η Ελλάδα θα πρέπει επίσης να αναθεωρήσει τα μέτρα της ».

FETO-Ελλάδα
 
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα προστατεύει πολλούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων των μελών του FETO, εδώ και χρόνια, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Ταυτόχρονα, δεν είναι αξιόπιστο και ηθικό  οι Έλληνες που κάνουν αυτά τα πράγματα,  να διαμαρτύρονται για την εξάπλωση  της τρομοκρατίας,  τον θρησκευτικό φανατισμό και φονταμενταλισμό. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει τα γεγονότα. Είναι αρκετά υποκριτικό "

Κυπριακό
 
Τονίζοντας ότι κάνουν ό, τι μπορούν για να φέρουν την ειρήνη στην Κύπρο, ο υπουργός Ακάρ είπε: "Η λύση μας είναι δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη. Δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτό το θέμα. Πρέπει να κάνουμε ό, τι πρέπει να γίνει γι 'αυτό και  να διασφαλίσουμε  ότι αυτά θα ζούν με  ειρήνη και άνεση ». αυτός είπε.