Η κουρδική επίθεση ξεκίνησε - Επιχείρηση δολιοφθοράς κατά στρατοπέδου στη Σμύρνη



Πηγές ασφαλείας περιέγραψαν το περιστατικό ως "μια προσπάθεια δολιοφθοράς για την έναρξη πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στον χώρο του στρατοπέδου"

ΗΤουρκία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα. Πρίν από λίγο έγινε γνωστό ότι η κουρδική οργάνωση ''Παιδιά της Φωτιάς'', προέβη σήμερα σε γραπτή δήλωση, ενάντια στο «φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας», όπως η ίδια αναφέρει

Η οργάνωση, σε επίσημη ανακοίνωση, ανέφερε πως η Τουρκία «θα δεί το κίνημα θυμού και εκδίκησης μας στις φλεγόμενες πόλεις της, θα δει τον ουρανό καλυμμένο με στάχτη και καπνούς, τα βουνά και τις πεδιάδες στις φλόγες», ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους Κούρδους και τους συμμάχους τους να ενωθούν και να αναλάβουν δράση, ώστε να λογοδοτήσει η Τουρκία και να πάρουν οι Κούρδοι «την εκδίκηση που περιμένουν εδώ και αιώνες»!

Επίσης έγινε γνωστό από τουρκικό ιστότοπο ότι δύο άτομα που προσπαθούσαν να πυρπολήσουν περιοχή κοντά σε στρατόπεδα στη Σμύρνη τράπηκαν σε φυγή μετά από παρέμβαση των φρουρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η περιοχή ήταν θαμνώδης και βρισκόταν ακριβώς έξω από το στρατόπεδο του Κέντρου εκπαίδευσης και Μεταφορών στην οποία έβαλαν φωτιά 2 άτομα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη.

Τα άτομα αυτά, έγιναν αντιληπτά από τους σκοπούς,, οι οποίοι παρενέβησαν με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει χάρη στο πυροσβεστικό όχημα του στρατοπέδου πριν εξαπλωθεί στο στρατώνα.
 
Πηγές ασφαλείας περιέγραψαν το περιστατικό ως "μια προσπάθεια δολιοφθοράς για την έναρξη πυρκαγιάς μεγάλης κλίμακας στον χώρο του στρατοπέδου", ενώ έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε έρευνα για το θέμα.

Το παραπάνω γεγονός αλλά και οι υπόλοιπες εκτεταμένες φωτιές στην Τουρκία για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η Κουρδική οργάνωση "Παιδιά της φωτιάς" είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο της χώρας.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, oι επιχειρήσεις αυτές ανήκουν όλες στην οργάνωση του ΡΚΚ εντός τουρκικού εδάφους και αφορούν ξεκάθαρα αστικό πόλεμο κατά του καθεστώτος Ερντογάν.   

Πρόκειται σαφώς για σχέδιο πρόκλησης αντιποίνων των Κούρδων κατά της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ η  Άγκυρα φέρεται να φοβάται ένα νέο τρομερό κύμα επιθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες, ναυστάθμους και πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και εργοστάσια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.