Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού-Δείτε γιατί



Ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος, υποβάλει την παραίτηση του, μετά από την απολύτως ανεξήγητη και άδικη απόφαση για τη μετάθεση του σε θέση σαφώς υποδεέστερη.

Ο Υποστράτηγος ήταν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για το φιάσκο της διαχείρισης των πυρκαγιών για το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προφανώς ευθύνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η παραίτηση του Υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Σινούκ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο Υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού. Όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ και τα Σινούκ είναι ουσιαστικά ασυντήρητα.

Κατόπιν τούτου, επιμένουν οι ίδιες πηγές, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του Υποστρατήγου, ο οποίος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του μετά την καθόλα αδικαιολόγητη δυσμενή μετάθεσή του.