Τουρκικά drones καμικάζι σε Κύπρο και Αιγαίο



Ακάθεκτη και ανυποχώρητη η Τουρκία, τη στιγμή που η Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται στην Κύπρο περί τα τέλη του μήνα για να στρώσει το έδαφος για μια συνάντηση Αναστασιάδη – Τατάρ τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην παρουσία του ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες.

Οι τουρκικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί που αποτυπώνονται, εκτός των άλλων, στα «αθέατα» drones, θέλουν την επιβολή λύσης στο Κυπριακό, αλλά και στο Αιγαίο, στη βάση της αναθεωρητικής στρατηγικής της Άγκυρας, τορπιλίζοντας, έτσι, κάθε προσπάθεια για δημοκρατική διευθέτηση.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, «η Άγκυρα ναρκοθετεί με εναέρια και, τώρα, με θαλάσσια drones, ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει το Αιγαίο και την λεγόμενη τουρκική λίμνη, η οποία ξεκινά από την Μαρμαρίδα και φτάνει ώς την Αλεξανδρέττα».

Τα νέα drones θαλάσσης έχουν ως στόχο:

Τον έλεγχο και την προστασία των τουρκικών ακτών.

Την εύκολη προσέγγιση των μικρών ελληνικών νησιών, όπου θα μπορούν να περιμένουν τη λεία τους, δηλαδή το ελληνικό πολεμικό ναυτικό για να το κτυπήσουν. 3. Τη συνεχή συλλογή πληροφοριών σε ημερήσια βάση.

Τη χρήση τους ως μικρών καμικάζι έναντι του ελληνικού στόλου. Λόγω, μάλιστα, του μικρού τους ίχνους, μπορούν να είναι αθέατα, έχοντας, ταυτοχρόνως, τη δυνατότητα πολέμου επιφανείας, αλλά και ανθυποβρυχιακού.