Οι Κούρδοι (PKK) σκότωσαν οκτώ (8) Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν έξι (6) στο βόρειο ΙράκΤέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Άγκυρα.
 
Τρεις άλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν χθες Κυριακή από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε μια ζώνη του βόρειου Ιράκ όπου η Άγκυρα διεξάγει επιχείρηση εναντίον βάσεων οπισθοφυλακής του PKK, ανέφερε το υπουργείο.

Εξάλλου, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με Κούρδους μαχητές κοντά σε τουρκική στρατιωτική βάση σε μια άλλη ζώνη του βόρειου Ιράκ, ανέφερε το υπουργείο.

Οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά επιχειρήσεις εναντίον βάσεων οπισθοφυλακής του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε επίθεση με βλήματα όλμου που εξαπέλυσε το PKK εναντίον στρατιωτικής θέσης στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Το PKK, οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της, διεξάγει ένοπλο αγώνα στο τουρκικό έδαφος από το 1984, μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων.